fbpx

De bekendste werken van Vermeer in het Rijksmuseum

Van 10 februari t/m 4 juni 2023 is in het Rijksmuseum een tentoonstelling te zien van de bekendste werken van Johannes Vermeer. De Vermeer-tentoonstelling is een ​​fascinerende verkenning van een van de grootste schilders uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

Johannes Vermeer

Vermeer staat bekend om zijn vermogen om subtiele maar suggestieve beelden te creëren die momenten uit het dagelijks leven vastleggen. Zijn werken bevatten vaak huiselijke taferelen, portretten en landschappen die een gevoel van rust en harmonie uitstralen. Vermeers stijl wordt gekenmerkt door zijn gebruik van licht en schaduw, waarmee hij diepte en realisme in zijn schilderijen creëert.

De tentoonstelling

De Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum toont 28 van de 37 werken van de kunstenaar, waaronder ‘Het melkmeisje’, ‘Meisje met de parel’ en ‘Gezicht op Delft’. De tentoonstelling is een unieke kans om veel van Vermeers schilderijen op één plek te zien, aangezien zijn werken normaalgesproken verspreid zijn over musea en collecties over de hele wereld.

Het melkmeisje van Vermeer

Het melkmeisje

Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de opname van een pas gerestaureerde versie van Vermeers ‘Het melkmeisje’. Het restauratieproces heeft meerdere jaren in beslag genomen en omvatte het gebruik van geavanceerde technieken om details en kleuren te onthullen die in de loop van de tijd verloren zijn gegaan. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen het schilderij in zijn herstelde glorie zien.

De tentoonstelling bezoeken

De belangstelling voor de tentoonstelling is enorm groot. Het is dan ook noodzakelijk tickets van tevoren te kopen. Kijk op de website van het Rijksmuseum voor meer informatie.

Parkeren bij het Rijksmuseum

Ben je van plan het Rijksmuseum te bezoeken en kom je met de auto? Onze parking ligt pal naast Amsterdam Centraal Station en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.