fbpx

5 leuke dingen om te doen in het voorjaar in Amsterdam

Het zonnetje schijnt weer en de bloemen staan weer in bloei, het is lente in Amsterdam! Tijdens het voorjaar is er veel leuks te beleven in onze hoofdstad, wij hebben 5 tips voor je. Parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

Bezoek de markt in Amsterdam

In Amsterdam heb je veel verschillende markten, de meest bekende is de Albert Cuypmarkt. Met 260 kraampjes is dit de grootste markt van Europa. Je vindt hier kleding, bloemen, stoffen en typische Nederlandse lekkernijen. De markt is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Voor een markt met boeken kan je op vrijdagen terecht op het Spui. Boekhandelaren uit het gehele land bieden kwalitatieve tweedehands boeken en antiquarische boeken aan tussen 10.00 en 18.00 uur. Bekijk welke markten er nog meer zijn.

Kom dieren aaien bij een Kinderboerderij

Bij kinderboerderij De Dierencapel hebben ze konijnen, varkens, schapen, geiten, kippen, cavia’s en watervogels. Als bezoeker kan je tussen al deze dieren rondlopen. Je vindt al deze dieren in het hartje van Amsterdam op het Bickerseiland. Een heerlijke verkeersluwe plek waar je lekker buiten kan zijn, omringd door de dieren en met uitzicht op water, schepen en pakhuizen. Bekijk welke kinderboerderijen Amsterdam verder heeft.

High tea in Amsterdam

Tientallen soorten thee en heel veel lekkere gebakjes, high tea’s zijn een heerlijke tijdsbesteding. Zeker in Amsterdam, hier heb je leuke plekjes voor een high tea. Een favoriet onder de locals is de Bakkerswinkel. De high tea bestaat uit sandwiches, scones, cakes, taarten en zoetigheden die ter plaatse worden gebakken door bakkers en patissiers die hun vak verstaan. Liever een vegan high tea? Kom dan naar Koffie ende Koeck, ze zijn een van de eerste die een veganistische en biologische high tea in de stad introduceerde. Geniet van huisgebakken taarten, gebak en sandwiches en onbeperkt kopjes thee.

Wandelen door de stadsparken

Tijdens het heerlijke lenteweer kan je erg fijn wandelen in de stadsparken in Amsterdam. Wandel bijvoorbeeld door het Rembrandtpark, hier vind je de oudste kinderboerderij van Nederland. Ook zijn er grasvelden, vijvers en speelplaatsen. Een frisse neus halen kan ook in het welbekende Amsterdamse bos, hier heb je een openluchttheater, een geitenboerderij, een trimbaan en kano- en fietsverhuur. Of wat dacht je van het Sloterpark? Dit is een van de grootste parken van Amsterdam. 

Geniet van bloeiende bloemen in de Hortus

Tijdens het voorjaar staat alles in bloei in De Hortus. Daarnaast geniet je hier van meer dan zesduizend tropisch en inheemse planten. Zoals De Redwood, deze boom werd in 1978 als particulier geschenk in de Hortus geplant. Redwoods zijn de hoogste bomen op het Noord-Amerikaanse continent en groeien in een kleine strook ten westen van de Rocky Mountains. Enkele van deze indrukwekkende bomen zijn meer dan 110 meter hoog en meer dan 2000 jaar oud. Het verse hout van de Redwood is rood gekleurd, vandaar de naam.

Kas-in-Hortus-Botanicus-in-Amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf uur (tot aan uur) betaal je slechts € 45 voor een hele dag parkeren.  Reserveren is nog goedkoper.