fbpx

De leukste wandel- en fietsroutes van Amsterdam

Ga eropuit en verken Amsterdam te voet of op de fiets! Wil je naast die welbekende toeristische trekpleisters ook de verborgen pareltjes van de hoofdstad ontdekken? Loop dan de Noord/NDSM-route of de Sociaal en Eerlijk route. Alle must-sees bezoek je met de Stadswandeling. Parkeer goedkoop vlakbij het startpunt van al deze bijzondere routes bij Parking Centrum Oosterdok.

Verken hip Amsterdam met de Noord/NDSM-route

Tot de jaren ’80 van de vorige eeuw was de NDSM-werf een van de grootste scheepswerven ter wereld. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplek voor creatieven en kunstliefhebbers, en worden er het hele jaar door festivals, concerten en evenementen georganiseerd. Misschien bezocht je bijvoorbeeld het Veggie Festival eerder dit jaar, of Over het IJ Festival.

Op de Noord/NDSM-route maak je kennis met de geschiedenis van dit stukje Amsterdam. Je loopt onder andere langs de Tolhuistuin en A’DAM Lookout, het hoogste punt van Amsterdam. Ook kom je langs het EYE Filmmuseum, het gezellige muziekcafé Noorderlicht en Kunststad, een scheepsbouwloods en dé culturele broedplaats van de NDSM-werf. Heb je een I Amsterdam City Card? Dan zijn sommige onderdelen van deze wandelroute gratis te bezoeken.

Bekijk hier de Noord/NDSM-route.

Fiets de Sociaal en Eerlijk route

Wil jij de leukste winkeltjes bezoeken, de lekkerste vegan burgers eten en de dag afsluiten met een ambachtelijk biertje? Fiets dan de Sociaal en Eerlijk route! Op deze fietsroute kom je langs veel sociale ondernemingen en zie je hoe mensen uit de stad prachtige producten maken die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu. Je komt tijdens je tocht bijvoorbeeld langs Rambler, een kledingzaak waar je streetwear met een verhaal koopt. Ook kun je een koud biertje drinken in Brouwerij de Prael, een vegan burger proberen in The Dutch Weed Burger Joint en de mooiste fair trade mode op de kop tikken bij Nukuhiva.

Dit is er allemaal nog meer te beleven op de Sociaal en Eerlijk Route.

Kom langs alle Must-sees van Amsterdam tijdens de Stadswandeling

Wil je alle toeristische trekpleisters van Amsterdam bezoeken? Loop dan de Stadswandeling Amsterdam. Dan wandel je in vier uur vanaf de Damrak langs de beroemdste monumenten en straten van Amsterdam. Je loopt langs de grachten, het museumkwartier, bekende pleinen en parken én de leukste winkelstraten. Ook aan de kinderen is gedacht: de route brengt je namelijk ook bij Artis, kindvriendelijke musea en de indrukwekkende Chinese tempel. De reisgids voor deze stadswandeling is hier gratis te downloaden.

Goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam

Wil je Amsterdam verkennen? Volg dan een van deze routes en ontdek de mooiste bezienswaardigheden en leukste straten! Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf onze parkeergelegenheid sta je in enkele minuten bij de beginpunten van bovengenoemde routes. Je parkeert met ons voordelige dagtarief voor slechts € 45. Trek je er ’s avonds pas op uit? Maak dan bij binnenrijden gebruik van ons Night Time Tarief: € 6.

Gebruik de handige calculator om je parkeerprijs vooraf te berekenen.

Meer informatie over Meer informatie over de voordelige parkeertarieven van Parking Centrum Oosterdok vind je hier.