fbpx

De leukste musea in het centrum van Amsterdam

In Amsterdam vind je de leukste activiteiten. Niet voor niets telt de stad bijna 1 miljoen inwoners en ruim 32 miljoen bezoekers per jaar. Je vindt er meer dan 100 musea. En dan tellen we de kleinere nog niet eens mee! Van het Erotisch museum tot het Rijksmuseum, in Amsterdam vind je het allemaal.

Wassenbeeldenmuseum: Madame Tussaud

Adres: Dam 20
Het wassenbeeldenmuseum vind je in allerlei grote steden over de hele wereld en zo ook in onze hoofdstad. Het is een van de bekendste musea in de stad, een echte hotspot voor jong en oud. In het wassenbeeldenmuseum vind je levensechte beelden van bekende sterren uit binnen- en buitenland. Ga op de foto met je favoriete ster of sta oog in oog met jouw idool. Naast de vaste collectie heeft het museum ook geregeld leuke tentoonstelling en heb je kans jouw idool écht een keer tegen het lijf te lopen. Hou de website in de gaten!

Tickets kopen voor Madame Tussaud Amsterdam

Koop een ticket of combineer je bezoek aan Madame Tussaud met The Amsterdam Dungeons met een combiticket. Hou je dagje Amsterdam helemaal goedkoop door te parkeren bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert al vanaf 10 per dag. De parking ligt op loopafstand van het museum en is de goedkoopste in het centrum.

Ontdek Amsterdam’s duistere geschiedenis bij The Amsterdam Dungeons

Adres: Rokin 78
The Amsterdam Dungeons is niet echt een museum, maar mocht toch niet ontbreken op deze lijst. Tijdens een bezoek aan The Amsterdam Dungeons daal je af naar de kerkers van de stad. Acteurs nemen je mee op een interactieve tocht door de duistere geschiedenis van onze hoofdstad.

Tickets en parkeren bij The Amsterdam Dungeons

Plan je bezoek of scoor voordelig een combiticket voor The Dungeons en Madame Tussaud op de website. Hou je dagje Amsterdam betaalbaar en parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert al vanaf 10 per dag en hebt dan een parkeerplek op loopafstand.

Ripley’s believe it or Not: het vreemdste museum van Amsterdam

Adres: Dam 21
Een bezoek aan Ripley’s Believe it or Not zal je niet snel vergeten. Deze vreemde plek is naast een museum ook een ware attractie. Je speelt interactieve braingames, leert de meest onwaarschijnlijke weetjes en bekijkt bijzondere artefacten zoals gekrompen schedels, een kaak van een echte mensenhaai of een standbeeld van de grootste man ter wereld. Kortom: bijzonder. Bezoek de website en scoor je ticket!

Het Rijksmuseum Amsterdam

Adres: Museumstraat 1
Het Rijksmuseum is misschien wel het bekendste museum van Nederland. Midden in het centrum van Amsterdam vind je meesterwerken van bekende schilders zoals Rembrandt, Frans Hals en Vermeer. Het museum bestaat al sinds 1885 en heeft een grote collectie kunst uit de 15e tot de 20e eeuw. Het meest bekende werk wat je kunt vinden in het Rijksmuseum is de NachtWacht van Rembrandt. Dit werk is inmiddels al meer dan 350 jaar oud. Naast de bekende, vaste collectie heeft het Rijksmuseum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die je kunt bezoeken. Lees meer of koop alvast je kaartje op de website van het museum. Kom je met de auto? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok.

NEMO Science Museum: wetenschap en tecnhnolgie

Adres: Oosterdok 2
Op minder dan 5 minuten lopen van de parking ligt Nemo Science Museum. Je hoeft alleen de brug over te steken. Reserveer direct jouw parkeerplek en zet je auto de hele dag weg vanaf 10. NEMO Science Centre is een interactief museum voor jong en oud. Je leert er van alles over de wetenschap en technologie. Door middel van proefjes en bijzondere tentoonstellingen wordt wetenschap voor iedereen leuk en begrijpelijk. Het museum heeft vijf verdiepingen, er is dus genoeg te zien. In de zomer vinden er regelmatig activiteiten plaats op Het Dak van Nemo. Kaartjes kopen of meer weten? Bezoek de website!

Goedkoop naar het museum in Amsterdam met een museumkaart

Bij Parking Centrum Oosterdok bespaar je veel geld op parkeerkosten. Wil je nou ook geld besparen op je museumbezoek? Kijk dan eens naar een museumjaarkaart. Met een museumkaart betaal je een vast bedrag per jaar en bezoek je meer dan 400 musea in Nederland (dus ook Amsterdam) gratis. Een museumkaart aanschaffen of meer lezen?Klik hier.

Parkeertarieven Parking Centrum Oosterdok

Hou een dagje Amsterdam goedkoop en parkeer bij Parking Centrum Oosterdok, al vanaf 10 per dag. Meer weten over onze goedkope tarieven? Klik hier.