fbpx

Cello Biënnale Amsterdam

Cello Biënnale is een 10-daags muziekfestival in Amsterdam rondom de cello. Het evenement keert elke twee jaar terug naar de stad en heeft een groot programma vol met meer dan 90 concerten, workshops, masterclasses, lezingen en voorstellingen. Cello Biënnale wordt georganiseerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Kom je met de auto naar Cello Biënnale? Dan parkeer je natuurlijk bij Parking Centrum Oosterdok!

Over Cello Biënnale

Zoals de naam al doet vermoeden staat het festival helemaal in het teken van de cello. De kern van het festival is klassieke muziek. Daarnaast worden er ook verbindingen gemaakt met pop, jazz en impro. De programmering van Cello Biënnale verschilt elke editie. De meest recente programmering vind je hier.
Wil jij op de hoogte blijven en sneak previews krijgen van de aankomende editie van de Cello Biënnale Amsterdam? Volg het muziekfestival dan op Facebook of bezoek de website.

Hello Cello

Naast het reguliere programma heeft Cello Biënnale ook een educatief programma voor kinderen en jongeren: Hello Cello. Het doel van dit programma is om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de cello. Er wordt samen gespeeld en promotie gemaakt voor klassieke muziek. Vanuit het hele land worden er 160 kinderen en jongeren verzameld die samen het Hello Cello Orkest vormen.

Parkeren tijdens de Cello Biënnale

Het festival wordt georganiseerd in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, waar ook alle evenementen zullen plaatsvinden. Het Muziekgebouw aan ‘t IJ ligt midden in het centrum van Amsterdam aan de Piet Heinkade 1. Kom je met de auto naar het muziekfestival? Dan parkeer je nergens goedkoper en dichterbij dan bij Parking Centrum Oosterdok. Je parkeert hier al voor € 45 per 24 uur en de garage ligt op slechts 10 minuten lopen van het Muziekgebouw.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste evenementen en locaties in Amsterdam? Volg ons dan op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste tips en acties.