fbpx

Museumnacht Amsterdam

Elk jaar op de eerste zaterdag van november vindt de Museumnacht plaats van 19.00 tot 02.00 uur. Tijdens deze a in Amsterdam openen meer dan 50 culturele instellingen hun deuren en kunnen bezoekers tentoonstellingen en collecties bewonderen. De kaartverkoop start ongeveer een maand van te voren.

Over Museumnacht Amsterdam

Het evenement wordt al sinds 2000 georganiseerd in Nederland, nadat het in Berlijn een groot succes was. Het evenement was oorspronkelijk gericht op jongeren van 18 t/m 35 jaar en werd opgestart om deze doelgroep kennis te laten maken met musea in de buurt en het bezoeken van musea aantrekkelijker te maken. Inmiddels trekt het evenement een breder publiek. In de maand november trekken musea doorgaans de minste bezoekers, om deze reden vindt Museumnacht in november plaats. Tijdens het evenement bekijk je in diverse musea en culturele instellingen vaste collecties en tentoonstellingen. Daarnaast worden er ook optredens, muziekvoorstellingen en andere activiteiten georganiseerd.

Highlights van voorgaande Museumnachten in Amsterdam

Tijdens de Museumnacht Amsterdam worden er elk jaar leuke activiteiten georganiseerd om de musea nog aantrekkelijker te maken voor het publiek. In 2001 kon men Grieks en Romeins worstelen in het Allard Pierson Museum, in 2004 bezocht astronaut André Kuipers het Artis planetarium om zijn belevenissen in de ruimte te delen en in 2009 kookten jonge koks unieke gerechten uit oude kookboeken van UvA Bijzondere Collecties.

Benieuwd naar het programma van dit jaar? Bezoek dan de officiële website van Museumnacht Amsterdam.

Parkeren tijdens de Museumnacht Amsterdam

Kom jij ook naar de Museumnacht in Amsterdam en kom je met de auto? Dan parkeer je voordelig de auto bij Parking Centrum Oosterdok, de voordeligste parking van Amsterdam-Centrum. Je bent direct in het centrum, op loopafstand van bekende musea zoals NEMO Science Museum, het Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum en nog veel meer.

Parkeer je langer dan vijf uur? Dan geldt het vaste dagtarief van slechts € 45 per dag.