fbpx

De leukste uitjes in de herfstvakantie in Amsterdam

De herfstvakantie vier je nergens beter dan in Amsterdam. Er zijn door de hele stad genoeg activiteiten voor jong en oud. Ga naar het museum, de bioscoop of het theater met de kids! Speciaal voor de herfstvakantie hebben wij een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

TAKATÁ TAKATÁ – alles is ritme – Muziekgebouw aan ’t IJ

Wat is ritme precies en hoe maak je dat samen? Deze muzikale voorstelling in het Muziekgebouw aan ’t IJ begint in een jungle van live schilderingen. Al zingend, spelend, klappend, stampend en roepend gaat de reis door Spanje, Cuba, West-Afrika en India. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Lees hier meer informatie.

Cinekid festival

Van 13 t/m 31 oktober 2021 is het Cinekid festival, dit is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn op het festival te zien. Dit jaar is Pathé op het Buikslotermeerplein de hoofdlocatie van het festival, maar het festival organiseert in Amsterdam ook een aantal speciale voorstellingen in het ARTIS-Planetarium. Op 19, 20 en 21 oktober vinden er vertoningen plaats van films in de koepel van het bijzondere gebouw. In de koepel zijn films te zien met een wetenschappelijk tintje. Het gaat bijvoorbeeld om een documentaire over bijzondere landschappen zoals de zeebodem en een animatiefilm over de oorsprong van de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland

Bekijk het programma en koop kaartjes voor het Cinekid Festival.

Parkeren bij The Movies, Tuschinksi, EYE Amsterdam

Kinderkunstbiënnale in de Openbare Bibliotheek Oosterdok

t/m 31 oktober vindt in OBA Oosterdok de eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale plaats. Een tentoonstelling waar alles is gemaakt door kinderen. De KinderKunstBiënnale laat zien wat er gebeurt als kinderen samenwerken met kunstenaars. Zo leren ze op een andere manier naar zichzelf, anderen en hun omgeving kijken. Tijdens de herfstvakantie organiseert OBA Amsterdam extra veel jeugdactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen en allerlei workshops.

Tentoonstellingen bij NEMO Science Museum

NEMO Science Museum vind je op Oosterdok 2, dit museum is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Ook in de herfstvakantie bezoek je de leukste tentoonstellingen. Kinderen leren hier alles leren over de wetenschap, op een interactieve en speelse manier. Tijdens de herfstvakantie is er een tentoonstelling over ‘zien’. Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend of zelfs blind bent? Dat leer je in het Nemo Science Museum. Bekijk hier de agenda en plan direct je bezoek.

Het-Nemo-Science-Center-in-Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam

Hoe gaaf is het om ‘echte’ beroemdheden te zien? Bij Madame Tussauds bekijk je misschien niet de levensechte versie van jouw idool, maar de wassen beelden in het museum zijn bijna niet van de realiteit te onderscheiden. Een super leuk uitje in de herfstvakantie voor jong en oud! Madame Tussauds vind je op de Dam 20. Meer weten over het wassenbeeldenmuseum? Bezoek de website.

Het Scheepvaart National Maritime Museum

Vier je de herfstvakantie in Amsterdam met het hele gezin? Dan is een bezoekje aan het Scheepvaartmuseum ook zeker de moeite waard. Hier bezoek je onder anderen de vaste tentoonstelling over de walvis. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt. Lees hier meer informatie over het Scheepsvaartmuseum

scheepvaartmuseum amsterdam

Parkeren tijdens de Herfstvakantie in Amsterdam

Kom jij deze herfstvakantie naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Met de auto naar Amsterdam hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Reserveer op tijd en parkeer al vanaf € 10,- per dag. Ook als je niet reserveert, betaal je bij ons het lage tarief van € 7,50 ,- per uur. Parking Centrum Oosterdok ligt midden in het centrum van Amsterdam, op loopafstand van veel activiteiten.