fbpx

Parkeren bij de Noorderkerk

Bij Parking Centrum Oosterdok betaal je maximaal € 45. Dit maakt Parking Centrum Oosterdok goedkoper dan parkeren op straat. Met een ideale locatie, naast het Centraal Station, loop je snel het centrum van Amsterdam in. Verder reizen met het ov kan ook, voor een bezoek aan de Noorderkerk neem je bus 18, 21 of 22.

Dagje Amsterdam?

Breng een bezoekje aan de Noorderkerk. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je in de buurt van de Noorderkerk. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

De Noorderkerk

De Noorderkerk is één van de eerste kerken die na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Het protestantse geloof is zichtbaar in de vorm van het gebouw: een Grieks kruis met de kansel als centrale plek, waar de Bijbel ligt die iedere zondag wordt gelezen en uitgelegd. De grote ramen met gewoon glas maken de kerk tot een licht en open gebouw. In 1849 bouwden de Amsterdamse orgelbouwers Knipscheer een orgel rond de zuil tegenover de kansel. Het kerkgebouw is een rijksmonument dat aan het einde van de twintigste eeuw grondig is gerestaureerd. Er is wekelijks veel te doen in de Noorderkerk, check de agenda hier.