fbpx

Het Allard Pierson bestaat al sinds 1934. Het Allard Pierson is hét museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Er is dan ook bijzonder veel te ontdekken. Van middeleeuwse manuscripten, Blaeu-atlassen en handschriften van Hooft en Multatuli tot wandplaten, letterontwerpen, kookboeken, strips en het archief van Arnon Grunberg. Je raakt er niet uitgekeken. Een bezoek aan het museum kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Allard Pierson – Oude Turfmarkt 127

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Onze ruime parkeergarage is midden in het centrum van de stad gelegen, vlak naast het Amsterdam Centraal Station, en biedt plaats aan meer dan 1.300 auto’s. Je hoeft niet te reserveren: dat is wel zo makkelijk. Bij Parking Centrum Oosterdok krijgen lang-parkeerders altijd korting. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren). Parking Centrum Oosterdok is de goedkoopste parking van de stad.

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Allard Pierson

Het Allard Pierson opende in 1934 haar deuren. Het museum bevindt zich aan de Oude Turfmarkt, tegenover de Munttoren. Het is gehuisvest in het voormalige hoofdgebouw van De Nederlandsche Bank. De geschiedenis van het museum start formeel als onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam werd genoemd naar Allard Pierson (1831-1896), die in 1877 de eerste hoogleraar archeologie aan de Universiteit van Amsterdam was.

De collectie omvat het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. Je vindt hier ruim 1000 deelcollecties, bestaande uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto’s en nog veel meer. Je ziet hier meer dan 16000 voorwerpen uit allerlei oude beschavingen. In dit museum leer je over de Griekse, Oud Egyptische en Oosterse wereld. Het museum is een ontzettend leerzaam uitje voor cultuurliefhebbers en eigenlijk het hele gezin.

Een dagje uit in Amsterdam kan je dan ook prima combineren met een bezoek aan het Allard Pierson. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 25,- voor 24 uur parkeren (vanaf 6 uur parkeren).

Adres en contactgegevens en routebeschrijving Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127
1012 GC
Amsterdam
Meer informatie over Allard Pierson.