fbpx

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt op loopafstand van het Amsterdam Centraal Station, vanuit daar kom je overal met het openbaar vervoer. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf €10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Overnachten bij Ibis Centre Stopera?

Parkeer je auto dan op slechts enkele minuten loopafstand in Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is niet alleen ideaal gelegen, het is ook de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

.

Amsterdamse Stopera

De Stopera is het gebouwencomplex in Amsterdam van het stadhuis en het theater van Nationale Opera & Ballet (voorheen het Muziektheater Amsterdam).

De naam ‘Stopera’ is een samenstelling van ‘Stop Opera’. Ten tijde van de bouwplannen werd de naam ‘Stopera’ in het leven geroepen door actiegroepen die protesteerden tegen de nieuwbouw. Het is geen samenstelling van de woorden ‘stadhuis’ en ‘opera’, wat wel regelmatig wordt verondersteld.

Op 21 april 1986 verhuisden De Nationale Opera (voorheen De Nederlandse Opera) en Het Nationale Ballet naar het Muziektheater (nu Nationale Opera & Ballet).