fbpx

Molen De Gooyer werd omstreeks 1725 gebouwd. Een bezoek de molen kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Molen De Gooyer – Funenkade 5

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Parking Centrum Oosterdok ligt namelijk midden in het centrum van Amsterdam, naast het Amsterdam Centraal Station, en is makkelijk aan te rijden. Wij zijn de goedkoopste plek om je auto veilig en snel te parkeren in het centrum van Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Molen De Gooyer – Amsterdam

De molen De Gooyer werd rond 1725 gebouwd. Hij functioneerde als korenmolen. Tegenwoordig is hij niet meer in gebruik. De molen is alleen van buiten te bezichtigen. Af en toe draait de molen nog wel. Dat kon lange tijd niet, doordat de molen was beschadigd tijdens een storm in 1972. Het duurde jaren voor er een nieuwe gegoten bovenas was gemaakt.

Meer informatie over Molen De Gooyer.