fbpx

De Portugese Synagoge ligt tegenover het Joods Historisch Museum. Een bezoek aan Portugese Synagoge kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken.

Parkeren bij Portugese Synagoge

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Parking Centrum Oosterdok ligt pal naast Amsterdam Centraal en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Wij zijn de goedkoopste plek om je auto veilig en snel te parkeren in het centrum van Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).

De parkeertarieven van Parking Centrum.

Portugese Synagoge

Tegenover het Joods Historisch Museum vind je de Portugese Synagoge. De Portugese Synagoge is een indrukwekkend gebedshuis uit 1675. Het is bijna nog geheel in originele staat. Een gids toont je tijdens een rondleiding de synagoge en vertelt over de geschiedenis van de Portugese joden in Amsterdam. De synagoge vormt met het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum en de Hollandsche Schouwburg, het Joods Cultureel Kwartier.
Meer informatie over Portugese Synagoge.