fbpx

Goedkoop parkeren op Prins Hendrikkade Amsterdam

Parkeer je auto op 12 minuten loopafstand van de Prins Hendrikkade en geniet van een heerlijke dag in Amsterdam. Parking Centrum Oosterdok is de parkeergarage in het centrum van de stad met de laagste tarieven. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

Parkeren om de hoek van de Prins Hendrikkade

De Prins Hendrikkade is een straat met een rijke geschiedenis. Reis je met de auto naar Amsterdam en breng je een bezoek aan deze locatie? Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

De geschiedenis van deze straat

In 1879 is de straat vernoemd naar Prins Hendrik. Hij was de jongste zoon van Koning Willem II en broer van Koning Willem III. De prins had een grote interesse in handel en zeevaart en hij werd hierdoor ook wel Hendrik de Zeevaarder genoemd. Delen van de straat waren vroeger bekend onder verschillende namen, waaronder Haringpakkerij, Texelsche Kade, Kampersteiger, Oude Teertuinen, Het Kamperhoofd en de IJgracht. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in de buurt van de Prins Hendrikkade zoals het NEMO Science Museum en het Scheepvaartmuseum.