fbpx

Parkeren in de buurt van het Rokin doe je voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10 per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Parkeren bij het Rokin amsterdam

Ben je van plan om naar het Rokin te gaan? Reserveer dan direct een parkeerplek in de buurt. Al vanaf € 10,- per dag parkeer je op slechts 9 minuten met de metro, of 15 min loopafstand van het Rokin. Ook wanneer je niet reserveert parkeer je goedkoop in onze parking. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

over Het Rokin

Het Rokin is een water en een straat in Amsterdam, gelegen tussen de Dam en het Muntplein, onderdeel van de vroegere loop van de Amstel. Het gedeelte van de Amstel tussen het Spui en de Dam werd in de jaren dertig in twee etappes (1933 en 1936) gedempt. In het overgebleven deel van het water meren tegenwoordig rondvaartboten aan. Een team archeologen van het Gemeentelijke Bureau Monumenten & Archeologie is tijdens de bouw van de Noord/Zuidlijn bezig geweest met opgravingen. In een bouwput tot 8 meter onder NAP vond men een enorme concentratie van vondsten uit de periode 1300-1900. Naast tientallen potten en kruiken waren er complete schoenen, botmateriaal en vele metalen voorwerpen. Opvallend was dat veel voorwerpen van aardewerk nog heel of bijna compleet waren.