fbpx

Theater Tuschinski in het centrum van Amsterdam.

Het is de mooiste bioscoop van Nederland en heeft een rijke historie. Als je met de auto naar Amsterdam komt, dan is Parking Centrum Oosterdok de ideale parkeerplaats. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf €10,- per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam.

Parkeren bij Theater Tuschinski

Ga jij naar Theater Tuschinski? Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking bevindt zich in het centrum van Amsterdam, naast het Amsterdam Centraal Station. Vanaf hier reis je makkelijk verder met tram 24 naar het theater. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal €45.

De architectuur en geschiedenis van het Theater

In 1921 werd het theater op de Reguliersbreestraat gebouwd in opdracht van Abraham Tuschinski. Hij was een filmmagnaat en liet diverse filmtheaters bouwen in Nederland en introduceerde de geluidsfilm in Nederland. Het theater moest een plek zijn waar mensen uit hun eigen werkelijkheid konden stappen en op konden ontspannen en genieten van film, muziek en theater. Het kunstwerk is gebouwd in diverse kunststijlen zoals de Amsterdamse school, Art Deco en Jugendstil. Rond 1998 werd het theater gerestaureerd, zodat het gebouw weer zou lijken op het ontwerp wat Abraham Tuschinski had laten bouwen in 1921.

 

Bioscoop Pathé Tuschinski

Na 90 jaar bestaat het theater nog steeds en tegenwoordig is het een Pathé bioscoop. Het gebouw heeft sinds 1998 meerdere renovaties ondergaan en inmiddels heeft het zes zalen en meer dan 1.400 zitplaatsen. Het oude filmtheater staat bekend om de spetterende filmpremières, maar heeft ook een uitgebreid regulier programma. Bekijk het actuele filmprogramma hier.