fbpx

Goedkoper parkeren dan bij parkeergarage Q-Park Museumplein

Het Museumplein is een van de bekendste plekken in Amsterdam. Rondom het plein vind je bekende musea zoals het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Bezoek jij het Museumplein binnenkort? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.

Goedkoper parkeren dan bij Q-Park Museumplein

Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je goedkoper dan bij andere parkeergarages in de buurt, zoals Q-Park Museumplein. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie, je parkeert dan vanaf €10,- per dag. Vanaf onze parking kan je met het openbaar vervoer naar het Museumplein. Je bent er in 23 minuten vanaf Parking Centrum Oosterdok.

Stedelijk Museum

Bij het Stedelijk Museum vind je een grote collectie moderne en hedendaagse kunst. Het museum bestaat als sinds 1874, maar is sinds 1895 gevestigd aan het museumplein vlakbij het Rijksmuseum. Het gebouw is ontworpen door Adriaan willem Weissman en is in 2012 heropend. Architectenbureau Benthem Crouwel heeft toen een nieuwe hoofdingang ontworpen. In het Stedelijk Museum vind je een grote collectie schilderkunst, beelden, sieraden en andere bijzondere kunstwerken.

Het Rijksmuseum

Misschien wel dé bekendste plek in Amsterdam: het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum is een prachtig gebouw met veel bijzondere evenementen en tentoonstellingen. In het museum vind je onder andere het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Het is een van de topattracties die Amsterdam te bieden heeft meer dan 2,5 miljoen bezoekers per jaar.

nachtwacht in het rijksmuseum

Van Gogh museum

De naam zegt het al; het Van Gogh Museum is aan beroemde de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd. Bezoekers genieten van ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van de schilder.