fbpx

11x tips en uitjes met kinderen in de meivakantie in Amsterdam

Van 29 april t/m 7 mei 2023 is het meivakantie in onze hoofdstad. Tijdens deze zonnige week is er een heleboel leuks te beleven in Amsterdam, wij hebben 11 tips voor het hele gezin. Parkeren doe je in het centrum, bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie, je parkeert vanaf € 10,- per dag.

Meivakantie in het theater voor de hele familie

Bij het Meervaart Theater kun je op 30 april de filmhit Julia bewonderen. Julia wordt door haar klasgenoten bestempeld als misfit, maar wat als ze ineens heel veel talent blijkt te hebben? In jeugdtheater de Krakeling speelt de familievoorstelling Martin Luther King, die in 2019 de Gouden Krekel voor beste jeugdtheaterproductie won. In het DeLaMar kun je iconen als Nijntje (2+), Kikker (3+), De regels van Floor (8+) en De scheepsjongens van de Bontekoe (9+) op het toneel bewonderen.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam tijdens de meivakantie? Parkeer deze makkelijk bereikbaar en toch in hartje centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je slechts € 45,-. Reserveren is nog goedkoper. Vanaf € 10,- per dag sta je een hele dag geparkeerd.

Indrukwekkende verhalen en herdenken in het verzetsmuseum junior

Deze meivakantie wordt er extra veel aandacht aan herdenken geschonken in het Verzetsmuseum Junior. Ontmoet een Joodse familie en maak kennis met de tradities. Extra leuk voor kinderen: workshops poster en boterkoek maken. Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft een speciaal Juniordeel voor kinderen vanaf 9 jaar en een nieuw volwassen deel vanaf 12 jaar.

Verzetsmuseum-amsterdam

Whatsapp speurtochten in het Stedelijk Museum

Wie kan de dansende vrouw vinden? En waar zit die vogel nou? Je moet goed speuren om de grappigste details in de mooiste kunstwerken te vinden. En daarna begint het speuren in je eigen fantasie! Welke geluiden maken de beesten van Karel Appel? Wat zijn jouw beste dansmoves? Deze speurtocht kun je doen met het hele gezin. De WhatsApp speurtocht is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het Stedelijk Museum.

Elke zondag, gratis, van 10.30 tot 12.30 voor de hele familie. In de meivakantie zijn er extra WhatsApp Speurtochten op 24, 25, 28 april en 1, 2 en 4 mei 2023.

WONDR

WONDR is een heus Instagram museum. Een kleurrijke, visuele ervaring die je uitnodigt te spelen en te ontdekken, ondanks je leeftijd. Verwacht discoballen, teddyberen, eenhoorns, roze stranden, confettikanonnen, en vooral heel veel kleur. En alles wat je ziet is natuurlijk zeer goed selfie materiaal en insta-worthy.

Lees meer over dit museum op de website van WONDR.

Wondr-museum-amsterdam

ADAM VR Game Park

Ontdek het grootste VR park van Nederland! Dit gloednieuwe game park bevindt zich onder de A’DAM Toren. Daal af naar de meest exclusieve virtual reality games zoals 4D simulaties, freeroaming zombie shooters of escape rooms. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Lees meer over de verschillende spellen en tickets op de website van A’DAM VR Game Park.

workshops en activiteiten bij Move Amsterdam

Een DJ workshop, een Lego workshop, racen als een echte F1 coureur of leren programmeren? Het kan allemaal bij Move Amsterdam! Een vol programma voor de meivakantie met unieke events en expo’s voor de kids én Michelinster-dineren voor de ouders. Move Amsterdam is een niet te missen ervaring.

(buiten)uitjes

Bij Fruittuin van West kun je op speurtocht naar bloemetjes en beestjes en daarna een broodje roosteren boven het vuur. Ook in de Hortus Botanicus is een speurtocht uitgezet. Kies je favorieten en neem de mooiste creaties mee naar huis! Ook kunnen kinderen tijdens de meivakantie meedoen aan de Birdroute in het Diemerbos. Dit is een leuke activiteit voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. Voor €5,- krijgen de kids een knapzak met zoekkaart, potlood, appelsap en appel.

win een dag gratis parkeren t.w.v. € 37,50!

Wil je met het gezin naar Amsterdam deze meivakantie? Maar moet je van ver komen? Ga naar deze Facebook post om kans te maken op een gratis dagkaart.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam tijdens de meivakantie? Parkeer deze makkelijk bereikbaar en toch in hartje centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Voor een hele dag parkeren betaal je slechts € 45,-. Reserveren is nog goedkoper. Vanaf € 10,- per dag sta je een hele dag geparkeerd.