fbpx

4 tentoonstellingen die je niet mag missen

Op zaterdag 5 juni openen musea de deuren weer voor publiek. De cultuurliefhebber kan haar hart weer ophalen met een dagje uit naar het museum. We hebben vier tips voor tentoonstellingen op een rij gezet die vanaf aanstaande zaterdag weer live te bezoeken zijn. Ga naar de Nieuwe Kerk voor de World Press Photo, het Rijksmuseum, het Straatmuseum of het Huis Marseille. Koop je kaartjes van tevoren online! 

World Press Photo – Nieuwe Kerk

De bekende internationale persfotowedstrijd was vanaf maart online te bekijken maar is vanaf zaterdag 5 juni eindelijk weer live te bezoeken. De tentoonstelling met prijswinnende foto’s van de belangrijkste internationale wedstrijd voor persfotografie is ieder jaar te bezichtigen in de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam.

Professionele persfotografen, kranten en tijdschriften worden uitgenodigd om hun beste nieuwsfoto’s in te sturen. De beste foto’s worden geselecteerd voor de tentoonstelling, waardoor je een inkijkje krijgt in hoe persfotografen wereldwijd te werk gaan. Meer dan 200 foto’s zijn in de tentoonstelling te zien.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de Nieuwe Kerk.

world-press-photo
Bron foto: Nieuwe Kerk

Quote from the streets – Straatmuseum

 Een grote loods op de NDSM-werf wordt gebruikt als expositieruimte voor levensgrote street art kunstwerken op canvas. Op deze manier kan kunst die normaalgesproken tijdelijk bestaat geconserveerd worden en vanuit de hele wereld samenkomen. De tentoonstelling toont 153 kunstwerken van 140 kunstenaar met 32 verschillende nationaliteiten. Je kunt de tentoonstelling met of zonder gids bezoeken. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Straatmuseum.

Slavernij – tien waargebeurde verhalen – Rijksmuseum

In deze tentoonstelling van het Rijksmuseum leer je over tien waargebeurde verhalen uit de Nederlandse koloniale periode uit onder meer Brazilië, Suriname, het Caribisch gebied, Zuid-Afrika en Azië. De persoonlijke verhalen van mensen die hierbij betrokken waren, bijvoorbeeld als slaaf of slavenhouder, worden verteld. Hoe zagen hun levens eruit? Hoe verhielden zij zich tot het systeem van de slavernij? Konden ze eigen keuzes maken? Door middel van objecten, bijzondere archiefstukken en audioverhalen komen oude verhalen tot leven. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het Rijksmuseum.

Luchtfoto Rijksmuseum Amsterdam

Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing – Huis Marseille

Huis Marseille is een museum voor fotografie aan de Keizersgracht. In de tentoonstelling Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing worden on- en offline ervaringen met elkaar vermengd. De tentoonstelling laat zien hoe Instagram een extra laag toevoegt aan de kunstwereld door virtueel de plek in te nemen van een atelier, museum of galerie. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Huis Marseille.

Kom je met de auto naar Amsterdam?

Dagje uit naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Amsterdam. Je reserveert bij ons al vanaf 10 per dag. Onze parking ligt vlak naar het Centraal Station, je loopt zo de binnenstad in! Lees meer over reserveren en tarieven.