fbpx

5 museumtips via Things to Do in Amsterdam

Dagje Amsterdam? Je hoeft je niet te vervelen in onze hoofdstad. Op de site Things to Do in Amsterdam vind je de leukste tips. Met bekende, maar juist ook minder bekende plekken, zoals deze vijf onbekende musea. Parkeren in Amsterdam doe je bij Parking Centrum Oosterdok, je betaalt maximaal €45 per dag.

Hash Marihuana & Hemp Museum

Dit museum is opgezet in 1985, en is daarmee het oudste museum dat is toegewijd aan cannabis. Je leert er van alles over de geschiedenis en cultuur van cannabis. Je vindt dit museum in het Red Light District.

Museum Vrolik

Een uniek museum met een collectie van medische studies, uitgevoerd door medisch professor Gerardus Vrolik. Museum Vrolik vind je aan Meibergdreef 15 in Amsterdam.

Woonbootmuseum

Eén van de kleinste musea in Amsterdam is het Woonbootmuseum. Altijd al willen weten hoe het is om op een woonboot te wonen? Dit is je kans. Het Woonbootmuseum ligt aan Prinsengracht 296k.

Red Light Secrets

Dit is het eerste en enige museum over sekswerkers, dit is een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt. Dit museum geeft je een kijkje achter de schermen in de wereld van sekswerkers. Adres: Oudezijds Achterburgwal 60h.

Diamantmuseum

Hét museum voor mensen die van diamanten houden! Hier leer je alles over het polijsten en de fabricage van juwelen en diamanten. Het is opgezet door Coster Diamonds, een tweehonderd jaar oude diamantslijpfabriek. Komt dat zien, aan Paulus Potterstraat 8 in Amsterdam.

Parkeren bij kleine musea

Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je in het hart van Amsterdam. Onze parking ligt vlakbij het Amsterdam Centraal Station, je wandelt er in een paar minuten naartoe en vanaf daar reis je verder met de tram of metro. Als je vooraf je parkeerkaart reserveert betaal je vanaf €10,- tot maximaal €25,- per dag.