fbpx

Een bezoek aan het Diamantmuseum kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom gerust met de auto: parkeren in het centrum is makkelijker dan je denkt. Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf € 10,- per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam.

Het DiamantMuseum Amsterdam: reis langs fonkelende stenen

Amsterdam is bijna 400 jaar lang dé diamantstad geweest. Het slijpen en verhandelen van diamanten gebeurde hier. Leer alles over diamanten in het Diamantmuseum. Ontdek hoe een koolstofatoom zo’n prachtig sieraad wordt. In het museum ga je terug in de tijd, drie miljard jaar geleden en tweehonderd kilometer onder de grond. Ontmoet de specialisten die een ruwe steen veranderen in een prachtig sieraad. Ook kun je hier de kleinste briljant geslepen diamant ter wereld door een microscoop zien en je leert hoe je een echte diamant van een imitatie onderscheidt. Het museum is dagelijks open van 09.00 – 17.00 uur.

Parkeren bij het DiamantMuseum

Kom je met de auto naar Amsterdam, dan kan je het beste bij Parking Centrum Oosterdok parkeren. Onze parking ligt naast het Amsterdam Centraal Station en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).