fbpx

Activiteiten in december in Amsterdam: de beste tips

Tijdens deze feestelijke maand is er een heleboel leuks te beleven in Amsterdam, ondanks de geldende maatregelen. Wij hebben een overzicht voor je. Ga jij naar Amsterdam? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

ontdek nederland bij ‘this is holland’

De attractie ‘THIS IS HOLLAND‘ laat je Nederland niet alleen zien, maar écht beleven. De attractie bestaat uit vier onderdelen en neemt je mee op een indrukwekkende reis. Het eerste onderdeel is het Nederland van toen, waarin je meer leert over hoe Nederland er vroeger uit zag. Daarna ga je naar het Nederland van Nu, je leert meer over de seizoenen van ons land. Daarna volgt onderdeel 3, waarbij je door middel van een 5D ervaring over Nederland ‘vliegt’. Je sluit het avontuur af met de Holland Lounge, waarbij er tijd is om bij te komen en na te praten. THIS IS HOLLAND zit op het Overhoeksplein 51, op loopafstand van onze parking. Boek snel jouw tickets.

Maak een wandeling in de Hortus

De Hortus is een botanische tuin gelegen aan de Plantage Middenlaan, in de Plantagebuurt. De tuin is ongeveer 1,2 ha groot en bevat meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen en planten. In december is De Hortus in Amsterdam elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 22 december t/m 9 januari is het ‘Winter Hortus’. Je kan dan een winterwandeling maken door de versierde tuin en daarna opwarmen bij het kampvuur. Ook zijn er workshops en rondleiding in kleine groepjes.

De-Hortus-in-Amsterdam-in-de-avond

Ontdek het verhaal achter Heineken

De Heineken Experience vertelt het verhaal over hoe een kleine, Nederlandse brouwerij het bekendste biermerk ter wereld werd. De wereld van Heineken® is het beste te ervaren met alle zintuigen; je mag het hop voelen, de wort proeven en de authentieke geuren van de brouwerij ruiken. De Heineken Experience biedt allerlei verschillende tours aan. In december is het geopend tot 17.00 uur, boek jouw ticket hier.

De Stadswandeling 020

Zin om op ontdekkingstocht te gaan door Amsterdam? Maak De Stadswandeling 020. Dit is een veilig uitje, waarbij je de lokale ondernemers steunt. Je krijgt een routekaart, pubquiz en goede deals bij lokale horecaondernemers. De wandeling duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van hoe snel je loopt). Meer informatie vind je op de website.

Sneeuw-langs-de-grachten-in-Amsterdam

Maak een rondvaart met eten en glühwein aan boord

Bekijk Amsterdam in de winter vanaf het water in een verwarmde salonboot. Stap aan boord en geniet van een heerlijke pompoen- en erwtensoep buffet. Als opwarmertje krijg je warme glühwein terwijl de schipper de trossen losgooit om van de winter in Amsterdam te genieten. Dikke jassen aan en lekker buiten met een mok pompoensoep en een glas glühwein in de hand Amsterdam vanaf het water te bekijken. Boek jouw rondvaart hier.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je tijdens de decemberdagen met de auto naar Amsterdam? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf uur (tot aan uur) betaal je slechts € 45 voor een hele dag parkeren.  Reserveren is nog goedkoper. We hebben dagelijks 150 tickets beschikbaar tussen de € 5,- en € 25,- per dag.