fbpx

SAIL Amsterdam 2020 afgelast: dit zijn de alternatieven

Al sinds 1975 organiseert SAIL elke vijf jaar een maritiem spektakel in de haven van Amsterdam. Tijdens dit grote evenement varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal naar de IJhaven. Helaas is de SAIL 2020 afgelast vanwege de corona maatregelen en zal de eerstvolgende editie pas plaatsvinden in 2025. Ontdek hier leuke alternatieven.

Geen SAIL, wel schepen!

Ga jij de SAIL ook missen dit jaar? Bezoek het Scheepvaartmuseum of spot cruiseschepen in het Noordzeekanaal. Zo geniet je nog steeds van Amsterdam als havenstad. Kom je met de auto? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok, al vanaf 10 per dag aan de Oosterdokskade. Op slechts een paar minuten loopafstand van het Scheepvaartmuseum en de Passenger Terminal Amsterdam.

Breng een bezoek aan het scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, het voormalig ‘s Lands Zeemagazijn. Je vind er een van de grootste maritieme collecties ter wereld en leert er alles over de geschiedenis van de Nederlandse haven. 

De collectie bevat schilderijen van bekende Nederlandse zeevaarders zoals Michiel de Ruyter, oude oorlogswapens, wereldkaarten en scheepsmodellen van oude Nederlandse schepen. Aan de steiger van het museum ligt een replica van het wereldberoemde VOC-schip uit 1749, een echte publiekstrekker.

replica van het VOC schip voor het Scheepvaartmuseum

Cruiseschepen spotten in Amsterdam

Dit jaar geen SAIL, maar wel schepen spotten. Op een paar minuten afstand van Parking Centrum Oosterdok vind je Passenger Terminal Amsterdam (PTA), dé ideale plek voor het spotten van bijzondere cruiseschepen. De PTA is een opstapplek voor cruisepassagiers en hier vind je dan ook bijzondere cruiseschepen vanuit de hele wereld. De Passenger Terminal Amsterdam ligt aan de Piet Heinkade in het Noordzeekanaal.

Parkeer altijd voor het laagste tarief bij Parking Centrum Oosterdok, al vanaf 10 per dag. Lees hier meer over onze tarieven