fbpx

Parkeren in Amsterdam op Bevrijdingsdag

Op 4 mei staat het hele land stil bij de slachtoffers die gevallen zijn sinds de Tweede Wereldoorlog en daarom vieren we op 5 mei onze vrijheid. Door de hele stad er diverse activiteiten en evenementen op het programma. Parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer en betaal vanaf €10,- per dag. Ook zonder reservering parkeer je voordelig voor maximaal €45 per dag.

Dansen tijdens een bevrijdingsfestival

Tijdens Bevrijdingsdag kan er weer volop gedanst worden op allerlei verschillende festivals, bijvoorbeeld bij het Amsterdams Verbond in het Olympisch Stadion. Hier vier jij al dansend de vrijheid van Nederland. In het Westerpark is het Bevrijdingsfestival Amsterdam, dit evenement is helemaal gratis, de line-up wordt later nog bekend gemaakt. Voor de kinderen is er het KinderBevrijdingsfestival in het Vondelpark Openluchttheater.

Vrijheidsmaaltijden

Op 5 mei zijn er in Amsterdam verschillende Vrijheidsmaaltijden. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire gerechten, de vrijheidsmaaltijden zijn er in allerlei vormen en maten. Tijdens deze bijzonder maaltijd ontmoet je mensen en praat je over vrijheid of onvrijheid, onderwerpen waar je normaal niet dagelijks bij stilstaat. Ontdek hier waar in Amsterdam de Vrijheidsmaaltijden zijn.

© Dennis Bouman

Concert op de Amstel

Dit jaar sluit Bevrijdingsdag feestelijk af met het Concert op de Amstel. Eric Corton presenteert de avond, daarnaast zijn er optredens van Fresku, Tania Kross, Anita Meyer, Merijn van Haren, Wasim Arslan en Ella van Poucke. Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland. Hier lees je meer.

Parkeren tijdens bevrijdingsdag in Amsterdam

Kom je met de auto? Parkeren kan goedkoop én dichtbij de leukste activiteiten en festivals. Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Betaal maximaal € 45,- voor een hele dag parkeren. Nog goedkoper parkeren? Reserveer dan een parkeerplek en parkeer al vanaf € 10,- per dag.