fbpx

Herfstvakantie in Amsterdam: 7x tips voor uitjes met kinderen

De herfstvakantie vier je nergens beter dan in Amsterdam. Er zijn door de hele stad genoeg activiteiten voor jong en oud. Ga naar het museum, de bioscoop of het theater met de kids! Speciaal voor de herfstvakantie hebben wij een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet.

NEMO

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) is er in NEMO nóg meer te ontdekken dan normaal. Kijk je ogen uit tijdens de demonstraties of experimenteer zelf bij een workshop. De Kettingreactie is in de herfstvakantie extra vaak te zien. Tijdens de vakantie is NEMO ook op maandag geopend.

Pannenkoekenboot

Een boottocht over de Amsterdamse grachten gecombineerd met onbeperkt pannenkoeken eten? Dat klinkt als het perfecte uitje! Bekijk de website van de Pannenkoekenboot voor tickets en info.

De-pannenkoekenboot-varend

Bowlen en lasergamen bij Aloha

Ben jij klaar om samen met je familie en vrienden de lasergame-arena vol geweldige lichteffecten te betreden? Of kiezen jullie eerder voor een potje bowlen op onze banen met led-verlichting en aanpasbare bumpers voor elke speler? Super praktisch! Of hebben jullie meer zin in Glow in the dark Minigolf, te midden van Michiel de Ruyter’s onderwaterwereld? Bekijk hier de website van Aloha.

Bezoek het Paleis op de Dam

Wanneer de koning niet aanwezig is in het Paleis, ben jij welkom! Er valt veel te ontdekken, zoals een boeiende speurtocht. Dankzij de unieke audiotours voor zowel kinderen als volwassenen duik je op een speelse manier in de fascinerende geschiedenis van dit markante gebouw.

koninklijk paleis op de dam

Cinekid festival

Van 21 t/m 27oktober 2023 is het Cinekid festival, dit is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn op het festival te zien. Kijk op de website van Cinekid voor het programma.

Parkeren bij The Movies, Tuschinksi, EYE Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam

Hoe gaaf is het om ‘echte’ beroemdheden te zien? Bij Madame Tussauds bekijk je misschien niet de levensechte versie van jouw idool, maar de wassen beelden in het museum zijn bijna niet van de realiteit te onderscheiden. Een super leuk uitje in de herfstvakantie voor jong en oud! Madame Tussauds vind je op de Dam. Meer weten over het wassenbeeldenmuseum? Bezoek de website.

Familiedagen in het Van Gogh museum

Zin in een gezellig familie-uitstapje? Tijdens de herfstvakantie vinden van 21 tot 29 oktober 2023 de Familiedagen weer plaats. Een feestelijk programma voor jong en oud wacht op jullie. En goed om te weten: kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen!

Parkeren tijdens de Herfstvakantie in Amsterdam

Kom jij deze herfstvakantie naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Met de auto naar Amsterdam hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Reserveer op tijd en parkeer al vanaf € 10,- per dag.