fbpx

Intocht Sinterklaas 2018 in Amsterdam

Sinterklaas komt al heel wat jaren aan in Amsterdam. Dit jaar wordt het de 80e keer dat de goedheiligman met de stoomboot vol Pieten Amsterdam binnenvaart. Ook dit jaar meert hij aan bij het Scheepvaartmuseum, om de hoek bij Parking Centrum Oosterdok.

Sinterklaas vlakbij Parking Centrum Oosterdok

Als Sinterklaas een auto had, zou hij die ook parkeren bij Parking Centrum Oosterdok. De parkeergelegenheid is de goedkoopste in Amsterdam en ligt vlakbij de vaartocht van Sinterklaas op zondag 18 november 2018.

Ook dit jaar zullen tijdens de intocht van Sinterklaas naar verwachting weer 400.000 kinderen de Sint langs de Amsterdamse grachten opwachten. Hij is vanaf 10:00 uur te zien bij het Liander/Mercure Hotel. Vervolgens vaart hij langs De Omval, CarréMagere Brug, Plantage naar het Scheepvaartmuseum. Hier zal de sleuteloverdracht plaatsvinden door Femke Halsema. De intocht van Sinterklaas gaat daarna verder over land. Op zijn paard Amerigo rijdt Sinterklaas met een parade van 400 Pieten van het Marineterrein naar De Dam.

Meer weten over de intocht en de route? Lees dan hier verder.

En lees vooraf de informatie van Gemeente Amsterdam over de bereikbaarheid in Amsterdam.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Met de kinderen naar de intocht van Sinterklaas op 18 november in Amsterdam? Kom gerust met de auto. Parkeren in het centrum van de stad kan gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken. Parking Centrum Oosterdok ligt naast het Centraal Station op slechts enkele minuten loopafstand van het Scheepvaartmuseum en De Dam. Een hele dag parkeren kost bij Parking Centrum slechts € 45 wanneer je langer dan vijf en korter dan 24 uur parkeert. Meer informatie over onze parkeertarieven vind je hier of bereken je prijs eenvoudig online met deze calculator.

Momenteel zijn er werkzaamheden op Oosterdok. Houd rekening met een andere aanrijroute.

Op de hoogte blijven van leuke evenementen en activiteiten in Amsterdam? Volg ons dan op Facebook.