fbpx

Bereikbaarheid Koningsdag 2014: Parkeren in 't centrum van Amsterdam

Benieuwd naar Koningsdag van dit jaar? Lees het hier! 

Op Koningsdag 2014 (voorheen Koninginnedag) kleurt Amsterdam traditiegetrouw oranje. Er zijn muziekale optredens, pleinfeesten en zoals altijd heel veel vrijmarkten. Kom op 27 april 2014 gezellig naar Amsterdam, er is genoeg te doen voor jong en oud. En Parkeren kan gewoon in het Centrum bij Parking Centrum Oosterdok.

De naam is dan misschien een beetje veranderd, het grootste feest van ons land zal nog minstens net zo bruisen als voorheen. Onderstaand de tips van Parking Centrum Oosterdok voor Koningsdag 2014 in Amsterdam.

Traditioneel: bezoek de vrijmarkt

Verspreid door de stad vind je heel vele koopjes op de vele vrijmarkten. Veel prullen en gekke rommel, maar misschien scoor je ook nét die ene vondst voor een habbekrats. Je kunt Koningsdag ook aangrijpen om zelf wat overbodige spullen van de hand te doen. Wees er dan wel vroeg bij, om te zorgen dat je de beste plek hebt voor je koopwaar.

Aanrader: feest vieren op de grachten

Op de Amsterdamse grachten is het op Koningsdag een groot oranje feest. Duizenden oranje versierde boten geven de grachten een bruisende aanblik. Een schitterend gezicht! Je geniet er natuurlijk heet meest van op een sloep of boot, maar ook vanaf de kant of de bruggen kan je het oranjefeestje perfect meevieren.

Gezellig: Koningsdag met Kinderen

Kinderen kunnen tijdens Koningsdag hun oude speelgoed, limonade of koekjes verkopen. Maar er is nog veel meer te doen: schminken, muziek maken of allerlei spelletjes en sportieve activiteiten.

Alternatief: naar het museum op Koningsdag

Wil je het feestgedruis juist een beetje ontwijken? Bezoek dan een van de vele musea die Amsterdam rijk is. De meeste grote musea en bezienswaardigheden zijn gesloten op Koningsdag. Toch is een aantal ook gewoon geopend: bekijk dit overzicht van musea die geopend zijn tijdens Koningsdag voor meer informatie.

Bereikbaarheid van Amsterdam tijdens Koningsdag 2014

Kom je met de auto naar Amsterdam? Het centum is (deels) afgesloten, maar Parking Centrum Oosterdok is prima bereikbaar. Vanaf onze parkeergarage kan je Amsterdam per voet verkennen en naar hartenlust genieten van alles wat Koningsdag 2014 te bieden heeft. Ook op Koningsdag betaal je voor 24 uur parkeren slechts 10 Euro*. Goedkoper kan je niet parkeren in het midden van de stad.

* Naar de parkeertarieven van Parking Centrum.