fbpx

Museumnacht 2018 in Amsterdam

Op 3 november openen Amsterdamse musea weer hun deuren tijdens de Museumnacht 2018. Dit is alweer de 19e editie van de Museumnacht. Er zijn meer dan 50 deelnemende musea die een speciaal programma voor je samengesteld hebben dat bestaat uit o.a. muziek, mode, theater en speciale rondleidingen. De kaartverkoop is gestart, dus wacht niet te lang met het kopen van een ticket. Voor wie met de auto komt: parkeer goedkoop en op loopafstand van de meeste musea bij Parking Centrum Oosterdok, naast het Amsterdam Centraal Station.

Amsterdamse musea tijdens Museumnacht

Tussen 19:00 en 02:00 uur zijn in bijna alle musea in Amsterdam bijzondere programma’s rondom Museumnacht 2018. Wil je bij de start van Museumnacht eerst wat eten? Bij NEMO Science Museum kost een daghap slechts € 5,-. Daarnaast is er een chemische kookdemonstratie van Danny Dunkers en studenten van de Hogeschool Leiden in NEMO Science Museum. Na de demonstratie is er een Chemische Pubquiz en de avond wordt afgesloten met muziek van aromajockey Scentman. Een andere aanrader is het Grachtenhuis. Hier stap je aan boord van de STROMMA en ervaar je Amsterdam op z’n mooist: op het water.

Meer weten over het programma in bijvoorbeeld EYE Filmmuseum, Rijksmuseum, Hermitage Amsterdam of bij de Brakke Grond? Bezoek dan de officiële website van Museumnacht.

Met de auto naar Museumnacht 2018

Amsterdam een dure parkeerstad die je met de auto moet mijden? Niet wanneer je parkeert bij Parking Centrum Oosterdok. Onze voordelige parkeergelegenheid ligt midden in het centrum van de stad naast het Centraal Station. Vanuit de parking loop je binnen enkele minuten naar de meeste musea die deelnemen aan museumnacht. NEMO Science Museum en het Scheepvaartmuseum liggen letterlijk om de hoek. Voor het station vertrekken tram, metro en bus om je naar locaties verder weg te brengen. Maak je van 3 november een compleet dagje uit in Amsterdam? Dan betaal je slechts € 45. Kom je pas later in de avond? Met het Night Time Tarief parkeer je bij Parking Centrum voor maar € 6. Meer informatie over onze tarieven vind je hier (link).

Blijf op de hoogte van de leukste activiteiten in Amsterdam en volg onze Facebookpagina.

Lees hier meer informatie over de werkzaamheden op Oosterdokseiland en de aanrijroute.