fbpx

Openluchtbioscopen in Amsterdam

Kijk deze zomer films onder de sterrenhemel, midden in Amsterdam. Bezoek de leukste openluchtbioscopen en geniet van romantische, spannende of humoristische zomeravonden. Wij hebben drie openluchtbioscopen in het centrum van de stad voor je op een rij gezet. Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeer dan voordelig bij Parking Centrum Oosterdok.

Pluk de Nacht Filmfestival

Pluk de Nacht Filmfestival is ook dit jaar terug in Amsterdam. Het festival is opgericht in 2003, met als doel Nederland kennis te laten maken met films die nationaal nog niet zo bekend zijn. Dit jaar bezoek je het festival van 14 augustus t/m 24 augustus. Pluk de Nacht is te vinden bij Het Stenen Hoofd, Westerdoksdijk 705c.

In de openluchtbioscoop worden films afgespeeld die in Nederland (nog) niet in de bioscopen te zien zijn. Het festival is gratis en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Je kunt Pluk de Nacht een beetje helpen met een donatie. Dat doe je door een biertje te kopen, een strandstoel te reserveren of een vrijwillige bijdrage te doen. Om 21.00 uur starten de voorfilms, maar de hoofdfilm begint natuurlijk pas als het echt donker is. Je kunt kijken naar documentaires, korte films, animaties en speelfilms. Het programma is nog onbekend, maar je kunt het hier vinden zodra deze beschikbaar is. Volg het festival op Facebook voor de nieuwste updates.

West Beach Festival

West Beach Festival vindt plaats aan het Sloterstrand op de Noordzijde 41 (gratis toegang). Het festival vindt plaats van 15 september t/m 21 september 2019. Je kijkt tijdens West Beach naar klassieke én recente films uit het binnen- en buitenland. Tijdens het evenement zijn er twee foodtrucks aanwezig waar je eten kunt kopen en er is een bar van Hotel Buiten voor de drankjes. Het terrein is in het weekend geopend vanaf 13:00 uur en doordeweeks vanaf 19:00 uur. Wil je meer weten over het evenement? Bezoek dan de Facebookpagina of lees hier meer.

World Cinema Amsterdam

Vanaf 15 augustus t/m 24 augustus kan je de 10e editie van World Cinema Amsterdam bezoeken. Het evenement vindt plaats op diverse locaties in Amsterdam. World Cinema Amsterdam focust zich voornamelijk op de beste films uit Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het zomerfestival bestaat uit diverse onderdelen zoals het competitieprogramma, live optredens en heerlijk eten. Een reguliere ticket kost €10,00, maar je kunt ook profiteren van kortingen. Klik hier voor de kaartverkoop. Het programma is nog niet bekend, maar hier krijg je alvast een sneak preview van drie films die je kunt bekijken.

Volg World Cinema Amsterdam op Facebook voor meer updates.

Parkeren bij openluchtbioscopen Amsterdam

De openluchtbioscopen beschikken niet over een eigen parkeerplek. Wil je voordelig parkeren in het centrum van Amsterdam? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Hier parkeer je voor € 7,50 per uur. Parkeer je langer dan uur? Dan geldt er een automatisch dagtarief van € 45. Na uur begint het uurtarief opnieuw. Klik hier om meer te lezen over de tarieven.