fbpx

Geniet van diverse film tijdens de roze filmdagen

Van donderdag 10 t/m zondag 20 maart zijn de Roze Filmdagen terug in Amsterdam. Tijdens deze 25ste editie kan je weer allerlei films met LGBTQ+ gerelateerd thema bekijken. Kom jij? Parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Roze filmdagen

Elk jaar vinden de Roze Filmdagen plaats in het Ketelhuis en dat is ook dit jaar weer het geval. Tijdens het festival is er een groot aanbod aan films, documentaires en korte films. Ook zijn er verschillende talkshows binnen het thema. Als je vanaf Parking Centrum Oosterdok de bus neemt, ben je in 20 minuten bij het Ketelhuis.

Een divers filmaanbod

Dit jaar zijn er twee thema’s tijdens het festival, namelijk: The Future of Queer Cinema en Transforming words. Binnen deze thema’s worden er allerlei films vertoond. Zoals de film Summertime, dit is een magische realtische queerfilm, met spoken word als vertelstijl. De film Swan Song wordt ook vertoond, deze gaat over een ooit zo flamboyante kapper die vroeger de onbetwiste ster van het homoleven was en nu zit weg te kwijnen in een bejaardentehuis. Een compleet overzicht van deze films vind je in de festivalkrant.

Het programma

Je vindt het programma van de Roze Filmdagen hier. Het filmfestival opent met de film Swan Song en sluit af met de film Summertime. De films zijn tijdens het festival elke dag van vroeg tot laat te bewonderen. Zo kan jij heerlijk naar de bioscoop wanneer je maar wil.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam voor de Roze Filmdagen? Parkeer deze dan centraal en voordelig bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf uur (tot aan uur) betaal je slechts € 45 voor een hele dag parkeren. Reserveren is nog goedkoper.