fbpx

Parkeren tijdens IDFA

Van 9 november tot en met 20 november kun je weer genieten van talloze documentaires tijdens IDFA (International Documentary Film Festival). Parkeer in de buurt van de theaters bij Parking Centrum Oosterdok. Reserveer je parkeerplek van tevoren en betaal vanaf € 10,- per dag.

IDFA filmselectie

In totaal draaien er 264 documentaires tijdens de IDFA. Hét bewijs dat de documentairewereld continu in beweging is. Van nieuwe kunstvormen tot gevestigde filmische tradities. Heb jij al een keuze kunnen maken? We noemen er alvast een paar:

Apolonia, Apolonia

De getalenteerde Apolonia werd geboren in een theater in Parijs en groeit op in een kunstenaarsgemeenschap. Als twintiger studeert ze aan de Beaux-Arts de Paris. Door de jaren heen keert Lea Glob telkens terug met haar camera bij Apolonia,  waardoor er een bijzondere band tussen de twee jonge vrouwen ontstaat. Deze film is te zien bij het Eye Filmmuseum. Koop je tickets hier.

De film Apolonia, Apolonia

Champ

De veertienjarige Esma is een kickbokstalent met de droom om ’s werelds beste vechter te worden. Daarnaast heeft ze de angst om haar zieke moeder te verliezen. Ze werkt hard om zich voor te bereiden op haar moeilijkste partij ooit, maar hoe vecht je voor een toekomst die zowel opwindend als beangstigend is? Deze film is onderdeel van het IDFA Juniorprogramma en is te zien bij het Eye Filmmuseum.

Foto: Roger Cremers

How to save a dead friend

De liefde tussen de millennials Marusya en Kimi verandert in een lijdensweg wanneer hij zich steeds meer verliest in een zware drugsverslaving. Deze film is een portret van een generatie in de greep van wanhoop en uitzichtloosheid. Deze film is op 11 november te zien bij de Kleine Komedie.

Paradise

In de zomer van 2021 zorgt een hittegolf in Jakoetië, het noordoosten van Siberië, voor enorme bosbranden. Het dorp Shologon is gehuld in oranje rook en zwarte as. Het bos staat in brand en de vlammen naderen. Hulp van de regering kunnen de bewoners vergeten. Doordat het dorp aan de rand ligt van de ‘controlezone’ zijn de autoriteiten niet verplicht om natuurbranden te bestrijden. Ben jij benieuwd naar hoe dit verder gaat? Koop dan een kaartje voor deze film, deze wordt vertoond in het Eye Filmmuseum. 

Bosbranden die je ziet in de film ‘Paradise’

Horizon

In deze unieke een-op-een-performance ben je onderdeel van een gesprek over toekomstdromen en de klimaatcrisis. De jonge generatie heeft dringende vragen en speurt doortastend naar nieuwe hoop. Je bekijkt deze voorstelling bij de Brakke Grond van 13 t/m 20 november.

Locaties en tickets

Bestel jouw kaarten voor het festival hier. Het IDFA vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, hieronder vind je een overzicht van locaties in de buurt van Parking Centrum Oosterdok.

 

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Kom jij naar Amsterdam voor het IDFA? Parkeer je auto veilig en goedkoop bij Parking Centrum Oosterdok, gelegen naast het Centraal Station. Vanaf de parking zijn verschillende locaties van het festival goed bereikbaar. Je betaalt vanaf € 10,- per dag als je op tijd reserveert.