fbpx

Pinksterweekend in Amsterdam: Wat is er te doen?

Dit weekend is er weer genoeg te doen in Amsterdam. Er zijn festivals, bijzondere exposities en tentoonstelling in de vele musea en de terrassen zijn weer open. Vier dat de zomer er weer is op een van de vele evenementen dit weekend! Goedkoop parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Wees er op tijd bij, en reserveer je parkeerplek online vanaf € 10,- per dag.

Red Light Jazz festival

Op 9, 10 en 11 juni vindt het Red Light Jazz festival plaats! De laatste edities groeit dit festival uit tot hét jazz-evenement van het jaar! Kom genieten op veel verschillende feestlocaties, verspreid over het hele Wallengebied. Website van Red Light Jazz

Fête du Champagne et Vins

Lekker eten, veel champagne en een zonnige weersverwachting, oftewel de perfecte combinatie voor het Champagnefestijn Fête du Champagne et Vins in Rembrandtpark dit Pinksterweekend. Tijdens de 4e zomereditie kun je bubbels, muziek, hoogstaande Franse gerechten en proeverijen verwachten. Het evenement duurt van 25 tot en met 29 met. Tickets koop je via De website van Fête du Champagne et Vins

Opening zomerseizoen in het Vondelpark Openluchttheater

Op 2e Pinksterdag trapt het Openluchttheater in het Vondelpark af met een gezellige festivaldag. Op het programma: NONCHELANGE, néomí, The Sunset Society, Roets en Cocobolo. Het begin van het zomerseizoen, waarmee het startsignaal wordt gegeven voor een heleboel weekenden vol gezelligheid! Houd de website van het Vondelpark Openluchttheater in de gaten voor alle optredens en feesten.

Website van het Vondelpark Openluchttheater

Bezoek het Holland Festival

Van 1 juni t/m 1 juli is de 76e editie van het Holland Festival. Het toonaangevende internationale festival voor podiumkunsten. Het festival bestaat als sinds 1947 en trekt jaarlijks vele bezoekers. Het Holland Festival biedt een breed programma en een mix aan podiumkunsten. Muziek, dans, film opera en theaterliefhebbers kunnen genieten van vele voorstellingen. Ook is er ruimte voor beeldende kunst, literatuur en architectuur. Lees meer over het programma op de website van het Holland Festival.

Boek een hotelovernachting

Liever langer dan 1 dag op pad? Maak er een volledig weekend van en boek een gezellig hotel in het centrum van Amsterdam. Bekijk onze hoteltips voor het Pinksterweekend hier.

kamer-in-amrath-hotel

parkeren in het pinksterweekend

Ga jij naar Amsterdam in het Pinksterweekend? Parkeer dan bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf onze parking loop je in enkele minuten naar de historische binnenstad. Ideaal voor een dagje uit. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur. Reserveren is nog goedkoper. Reserveer je parkeerplek online vanaf € 10,- per dag.