fbpx

Tips voor leuke uitjes tijdens het paasweekend in Amsterdam

In Amsterdam tijdens het paasweekend van vrijdag 7 t/m maandag 10 april? Hieronder hebben we een aantal leuke uitjes op een rij gezet die je dit weekend kan doen.

Paasconcerten

Orgel-van-het-concertgebouw-in-Amsterdam

Op vrijdagavond 7 april de Matthäus-Passion beluisteren? Dat kan o.a. in het Concertgebouw of Het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Johannes-Passion zie je op zaterdag 8 april in de Singelkerk en op maandag 10 april kun je naar een authentieke uitvoering van Händels Messiah in het Concertgebouw.

Dansen bij paasfestivalsFestivals amsterdam September 2019

Liever naar een festival dan naar een concert? Ook dat kan weer dit jaar. Bezoek het DGTL-festival, dat plaatsvindt op 7, 8 en 9 april op de NDSM-werf. DGTL is een festival vol ontdekking, inspiratie en verrassing. De organisatie streeft voortdurend naar een evenwicht tussen de grote namen in kunst en muziek, zoals Bonobo, Moderat en Hunee. Vind je het nog te koud om begin april op een festival te staan? Dan kun bij Awakenings Easter Friday en Easter Saturday lekker warm en droog je voetjes van de vloer doen in de Gashouder.

Paasbrunchen in Amsterdam

Genoeg leuke plekjes in Amsterdam voor een paasbrunch. Bijvoorbeeld bij Meneer Nieges, hier kan je heerlijk eten én heb je uitzicht over ’t IJ. Of kies voor het Amstel Boat House. Kom langs en geniet met je hele familie van een feestelijk Paastafel. Er zijn verschillende eiergerechten, luxe zoete broodjes en Hollandse aspergesoep. Ook bij de IJ-kantine kan je heerlijk paasbrunchen. Hier krijg je lokale en dagverse producten, er zijn ook genoeg vegetarische opties beschikbaar.

Bezoek het Tulp festival

Tulp-festival-amsterdam
Ga voor het echte lentegevoel tijdens de paasdagen en bezoek het tulp festival. Tijdens het Tulp Festival zie je op 85 locaties bloeiende tulpen: in de openbare ruimtes van Amsterdam, in de tuinen van de Amsterdamse musea en hotels en bij markante gebouwen in het centrum van de stad. Alle tentoonstellingen in de openbare ruimte zijn gratis te bezoeken, voor sommige museumtuinen gelden normale toegangsprijzen.