fbpx

Zomervakantie: de leuke uitstapjes in Amsterdam met kinderen

Eindelijk is het zomervakantie! Heerlijk, dit hét moment om optimaal te genieten van het heerlijke weer en om leuke uitstapjes te maken. Wij hebben een overzicht gemaakt met zomerse uitjes in Amsterdam. Met de auto naar de stad? Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Junior Grachtenfestival

Op 13, 18 en 20 augustus is het Junior Grachtenfestival, kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen aan allemaal verschillende muzikale activiteiten. Er zijn verhalen, theaterstukken, spelletjes en workshop voor de kids. Blijf op de hoogte via de website.

Ga op Art Camp

Is jouw kind gek op knutselen? Dan is het kunstkamp het perfecte uitje. Tijdens het vijfdaagse kamp maken kinderen (van 5 t/m 11 jaar) kunstwerkjes. Ze leren werken met verschillende materialen zoals gips, klei, hout en verf. Het is elke week in de zomervakantie van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Wil je meer informatie? Dat vind je hier.

Versier je eigen t-shirt

Van 9 t/m 31 juli kunnen kinderen in het Fashion for Good Museum op een duurzame manier hun t-shirt versieren. Dit doen ze door er zelf kraaltjes op te naaien, figuurtjes te borduren of erop te tekenen. Daarnaast kunnen de jonge bezoekers op speurtocht door het museum en de nieuwste materialen en mode-uitvindingen ontdekken. Lees meer.

Kamperen in hartje Amsterdam

De buurtcamping is terug van weg geweest. Van 15 t/m 17 juli kan je kamperen in het Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Gaasperdam. Bouw samen een camping op, ga een potje badmintonnen en leer elkaar beter kennen. De kosten zijn €15,- per tent en €15,- per persoon voor het hele weekend. Kinderen t/m 12 haar mogen gratis komen kamperen.

Dieren kijken op een kinderboerderij

Wat is er nu leuker dan een kinderboerderij bezoeken? Je kind mag hier tussen de dieren lopen, deze aaien en vaak ook eten geven. In Amsterdam zijn veel verschillende kinderboerderijen. Zoals Geitenboerderij Ridammerhoeve, deze prachtige kinderboerderij ligt in het hart van Amsterdamse Bos. Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Klik hier voor een volledig overzicht van kinderboerderijen in Amsterdam.

Leer alles over huizen, bouwen en wonen

Er komt heel wat kijken bij het bouwen van huis, deze moet stevig zijn, er moet ruimte zijn om het huis neer te zetten en je moet er fijn kunnen wonen. De nieuwe tentoonstelling van NEMO Science Museum leert je alles over dit onderwerp. De tentoonstelling is geopend van 9 juli t/m 30 oktober. Boek hier je kaartje en leer alles over huizen, bouwen en wonen.

Parkeren in Amsterdam

Ga jij naar Amsterdam met de kinderen voor één van de bovenstaande activiteiten? Parkeer dan centraal bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt naast het Centraal Station is daardoor een perfect uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.