fbpx

Van Croque Monsieur tot huisgerookte zalm en langzaam gegaard vlees. Bij 1884 is het altijd genieten. In Grand Café 1884 kun je uiteraard ook genieten van heerlijke koffie, een goed glas bier of wijn. Het Grand Café is geschikt voor lunches, borrels en diners. Je vindt het Grand Café bij Parking Centrum Oosterdok om de hoek. Als je bij ons parkeert ben je verzekerd van de goedkoopste parkeerplek in het centrum van Amsterdam. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Over Grand Café 1884 Amsterdam

Grand Café 1884 is gevestigd in een schitterend en statig oud pand aan het IJ. Het pand werd opgeleverd in 1884 en is bijzonder modern en sfeervol ingericht. Je voelt je er gelijk een beetje thuis. Grand Café 1884 wil dat haar gasten zich er altijd welkom voelen en er graag nog eens terugkomen vanwege de warme en de ultieme gastvrijheid. Deze bijzondere charme vind je niet snel elders. Het belangrijkste ingrediënt in onze keuken en bediening  is de mix van hoge kwaliteit, ambachtelijke bereidingen, liefde voor het product en passie voor gastvrijheid in een stijlvolle en tevens ongedwongen sfeer. Het Grand Café beschikt over snelle wifi een ruim terras met een fraai uitzicht over het IJ. Combineer het nuttige met het aangename; het is een fijne plek voor een lunch of diner, maar ook voor afspraken met een zakelijk karakter.

“De Zeevaart”

Het fraaie gebouw “De Zeevaart” werd ontworpen door de van oorsprong Friese architect Ijme Gerardus Bijvoets die vanaf 1866 als bouwkundige in Amsterdam werkzaam was. Het pand had een gecombineerde woon-werkfunctie. Op de begane grond was een remise met werkplaats en een echte ijskelder voor vlees en vis. Vanaf 1924 deed het pand dienst als kantoor voor de de Scheepvaart en Steenkolen Maatschappij die het pand liet verbouwen tot kantoor. Daarna onder meer als garage, als reisbureau, café-restaurant en als fietsenmakerij.

Parkeren bij Grand Café 1884

Grand Café 1884 bevind zich op loopafstand van onze parkeergarage. Binnen enkele minuten ben je op je bestemming. Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok is de grootste en goedkoopste parkeergarage van het centrum Amsterdam. Kom je een dagje naar Amsterdam? Parkeer zonder te reserveren voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren). Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.