fbpx

Bezoek Het Spui in Amsterdam

Dit is een straat in de binnenstad van Amsterdam die zich uitstrekt tussen het Rokin en het Singel. Parkeren doe je in de buurt, bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10 per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Parkeren bij het Spui

Ga jij het Spui bezoeken? Parkeer je auto in onze parking. Met het openbaar vervoer ben je in 10 minuten bij het Spui. Loop naar het Centraal Station en neem metro 52, je kan wel raden bij welke halte je uitstapt. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

Het Spui

Het Spui is een raadselachtige plek. Het was rond 1425 de zuidgrens van de stad. De naam Spui verwijst naar het tijdperk dat het waterbeheer in de stad centraal stond. Een spui is een sluis, bedoeld om binnenwater te spuien en buitenwater te keren. Het Spui loopt van het Rokin naar het Singel en werd tussen 1867 en 1882 gedempt. Meer dan vier eeuwen was er rond het Spui een haast sprookjesachtige verzameling van water, bruggetjes, steegjes en gebouwen. Met de afronding van de demping van het Spui in 1882 en de Nieuwezijds Voorburgwal in 1884, veranderde het karakter van de pleinachtige straat totaal. Anno nu zijn er rondom het Spui veel leuke hotspots te vinden. Dat maakt dit zeker een bezoekje waard. Je vindt er veel leuke cafés, restaurants en winkels. Genoeg te doen voor iedereen.