fbpx

Parkeren bij het Leidseplein

Parkeren bij het Leidseplein kan je het beste doen bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt naast het Amsterdam Centraal Station, daar vandaan kan je makkelijk verder reizen met de tram of metro. Stap vervolgens uit bij de halte Leidseplein. Als je een dagkaart bij ons reserveert, betaal je vanaf €10,- per dag.

Midden in Amsterdam vind je het Leidseplein.

Op en rondom het plein is een heleboel te beleven. Ga jij naar het Leidseplein? Kom met de auto en parkeer deze bij Parking Centrum Oosterdok. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

 

Het Leidseplein

Het plein dateert uit 1660 en het genoemd naar de Leidsepoort. De poort stond hier tot 1862, het begin van de poort was van de weg naar Leiden. Het plein is, net als het Haarlemmerplein, aangelegd als een ‘wagenplein’. Hier konden bezoekers vroeger hun karren parkeren voordat zij verder de stad in gingen. Nu is het Leidseplein een bruisende plek. In de buurt van het plein vind je de Melkweg, het DeLaMar theater, Theater Bellevue en Internationaal theater Amsterdam. Ook zijn er een heleboel leuke restaurants en cafés op en rondom het Leidseplein.