fbpx

Parkeren bij de oude kerk

Wist je dat het vanaf Parking Centrum Oosterdok maar 13 minuten lopen is naar het oudste gebouw van Amsterdam: de Oude Kerk? Dat maakt het de perfecte parkeerplek voor een dagje uit en een bezoek aan de kerk. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 25,- per 24 uur (vanaf 6 uur parkeren).

Ga jij de Oude Kerk in Amsterdam bewonderen?

Parkeer je auto dichtbij bij Parking Centrum Oosterdok. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf € 10,- per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam.

Oude Kerk Amsterdam

De Oude Kerk (1306) is het oudste gebouw van Amsterdam. Door de eeuwen heen groeide de kerk uit van houtenkapel tot omvangrijke hallenkerk. De Oude Kerk behoort tot de top 100 Nederlandse Rijksmonumenten en is aangemerkt als Europees monument. Sinds 2013 is de Oude Kerk een kunstinstituut en in 2016 werd het een geregistreerd museum. De Oude Kerk is elke dag van de week geopend. Op zondagochtend is er plaats voor de eredienst van de protestantse Oude Kerk Gemeente, die hier sinds de Alteratie in 1578 kerkt.