fbpx

Op bezoek in het Muziekgebouw en Stadhuis Amsterdam?

De Stopera is de bijnaam van het gebouwencomplex bestaande uit het stadhuis en het muziektheater (met daarin het Nationale Opera en Ballet). Ga je naar een theater-, muziek- of dansvoorstelling op deze prachtige locatie? Reserveer dan een dagkaart vanaf €10,- voor een hele dag parkeren. Vanaf onze parking is het 20 minuten lopen naar Stopera.

Goedkoop parkeren bij Muziekgebouw en Stadhuis Amsterdam

Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan wil je natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn aan parkeerkosten. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45. Wil je liever niet dat eind lopen? Dan stap je eenvoudig in de tram, die om de hoek vanaf het Centraal Station vertrekt, naar de locatie. Wil je alvast reserveren? Dat kan hier.

De Stopera in Amsterdam

In het gebouw dat we de Stopera noemen zitten meerdere initiatieven gevestigd, namelijk het stadhuis, opera en Muziektheater (bestaande uit het Nationale Opera en Ballet). De naam van het gebouw is een afkorting van de leus: “Stop de Opera”. Deze kreet werd gebruikt toen er nog protesten waren tegen het gebouw. Om deze reden gebruikt het theater deze naam nooit in de communicatie. Het nieuwe stadhuis werd in 1954 gebouwd. Naast stadhuis en theater bevindt zich hier een ook goed grandcafé. Boek een van de prachtige voorstellingen.