fbpx

Breng een bezoek aan het Moco Museum

En bewonder moderne, inspirerende en hedendaagse kunst. Allemaal beschikbaar voor een jong en oud publiek.  Parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf € 10 per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam.

Parkeren bij het Moco museum

Vanaf Parking Centrum Oosterdok is het 25 minuten met het openbaar vervoer naar het Moco Museum. Dit komt omdat onze parking centraal ligt, vlakbij het Amsterdam Centraal Station. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45.

Moco Museum

Het Moco Museum is een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en straatkunst – gevestigd in Amsterdam en Barcelona. In de collectie exposeert Moco onder andere Banksy, Jean-Michel Basquiat, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoi Kusama, Mark Rothko, Andy Warhol en Studio Irma. Moco Amsterdam in Villa Alsberg is een herenhuis met uitzicht op het Museumplein in het hart van Amsterdam. Het gebouw is in 1904 ontworpen door Eduard Cuypers. Deze particuliere woning was een van de eerste gezinswoningen die aan het Museumplein werd gebouwd en behield deze functie tot 1939. Vervolgens werd het huis verhuurd aan priesters die les gaven aan de Sint-Niklaasschool in Amsterdam en later werd het verbouwd tot een advocatenkantoor.

Praktische informatie

Het Moco Museum is van maandag tot en met donderdag open van 09.00 – 18.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 09.00 – 19.00 uur. Tickets kosten €15,50 vanaf 18 jaar, €12,50 voor jeugd van 13-17 jaar en studenten. Het museum is gratis voor iedereen tot en met 12 jaar.