fbpx

Parkeren bij het Tropenmuseum/h2>
Bezoek het Tropenmuseum en parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Vanaf onze parking reis je met het openbaar vervoer verder. Loop naar het Centraal Station en stap op tram 14, je stapt uit bij halte Alexanderplein, vanaf hier is het nog een paar minuten lopen naar het museum. Bij ons parkeer je als je vooraf reserveert, al voor €10 per dag.

Parkeren bij het Tropenmuseum in Amsterdam

Een bezoek aan het Tropenmuseum kan je prima combineren met een dagje uit in Amsterdam. Kom met de auto: parkeren bij het Tropenmuseum is gemakkelijker en goedkoper dan je denkt. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45.

Een wonderlijke reis door tijd en cultuur

Dit is echt een fantastisch museum in de binnenstad van Amsterdam. Het indrukwekkende rijksmonument uit 1926 ligt aan het Oosterpark. De imposante centrale lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft. Het werd 1864 als Koloniaal Museum gesticht, daarom zijn vooral de voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdelen er goed vertegenwoordigd. Een bezoek aan het Tropenmuseum is een echte ontdekkingsreis voor jong en oud. Leer verhalen uit de hele wereld kennen en kom oog in oog met andere culturen en boeiende beschavingen. Reis langs hedendaagse kunst, historische foto’s en objecten uit tropische en subtropische gebieden.

Het museum is een avontuur voor het hele gezin. Tropenmuseum Junior is een bijzondere beleving voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Het brengt onderwerpen op een hele bijzondere manier tot leven voor kinderen. In dit inspirerende museumconcept staan zien, aanraken, beleven en meedoen centraal. Kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling op een manier die de zintuigen, de fantasie en de nieuwsgierigheid enorm geprikkeld.