fbpx

Parkeren bij het Rembrandtplein

Het Rembrandtplein in Amsterdam ligt in het centrum van de stad. Op het plein vind je veel horecagelegenheden en terrassen en dit maakt het een van de populairste uitgaansgelegenheden van Amsterdam. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

De geschiedenis van het Rembrandtplein in Amsterdam

In 1655 werd de Derde Regulierspoort gebouwd bij de Reguliersbreestraat. Dit was een onderdeel van de stadsomwalling. Maar na de bouw van de Utrechtsepoort werd de Regulierspoort overbodig en werd de poort in 1668 omgebouwd tot Boterwaag. Het jaar daarna werd de markt voor zuivelproducten verplaatst van de Dam naar het plein bij de Boterwaag. Sindsdien heette het plein de Botermarkt. Vanwege het Rembrandtmonument, wat in 1852 werd gebouwd en op het plein werd geplaatst, werd het plein vanaf 1985 het Rembrandtplein genoemd.

Horeca en uitgaan

Bij het plein zijn er veel leuke uitgaansgelegenheden te vinden. Je bezoekt de leukste concerten en shows bij het Tuschinski Theater, bezoek je het tassenmuseum of ontdek je het Amsterdamse nachtleven bij Café Lellebel.

Parkeren bij het Rembrandtplein

Wil je goedkoop parkeren in de buurt van het Rembrandtplein? Parkeer je auto bij Parking Centrum Oosterdok. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.