fbpx

Festivals in Amsterdam | september 2019

Het festivalseizoen is nog in volle gang. Speciaal voor de festivalgangers hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste Amsterdamse festivals in september 2019. Bekijk de beste theaterproducties tijdens het theaterfestival of ga helemaal los tijdens het kleurrijke Valtifest. Parkeren in het centrum van Amsterdam? Kom naar Parking Centrum Oosterdok.

Nederlandse festivals in Amsterdam

 

6 t/m 8 september: Jordaan Festival

In het weekend van 6 t/m 8 september zing je mee met Hollandse klassiekers. Het Jordaan Festival vind je op de Appeltjesmarkt in de Marnixstraat. Tijdens dit festival komen er veel Nederlandse artiesten de mooiste levensliederen zingen en zal er een mystery guest aanwezig zijn. Hou jij van Nederlandse muziek en echte Hollandse smartlappen? Dan mag je een bezoek aan het Jordaan Festival niet missen

Bekijk hier het programma.

5 t/m 15 september: Nederlands Theater Festival

De beste theatervoorstellingen van het seizoen bekijken? Tijdens het Nederlands Theater Festival (NTF) worden de 11 beste theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen nog één keer uitgevoerd. De voorstellingen zijn door een toneeljury geselecteerd. De voorstellingen zijn verdeeld over de hele stad, maar de meeste producties bekijk je rondom het Leidseplein. Het Nederlands Theater Festival is het Nederlandse zusje van het Amsterdam Fringe Festival die tegelijk met het NTF in Amsterdam plaatsvindt.

Meer informatie over dit festival vind je op de website.

Internationale festivals in Amsterdam

 

7 september 2019: Valtifest Amsterdam

Op zaterdag 7 september feest je op Kaap Oost mee met het spetterende festival ‘Valtifest’. Het thema dit jaar is Plastic Fantastic. Tijdens deze editie wordt er afscheid genomen van plastic en wordt alle ellende rondom dit materiaal onder de aandacht gebracht. Dans en feest mee met de diverse optredens.

Meer informatie of tickets scoren? Bezoek de website. 

5 t/m 15 september 2019: Amsterdam Fringe Festival

Het Amsterdam Fringe Festival duurt 11 dagen en vindt plaats op meer dan 30 verschillende locaties in de stad. Het festival staat helemaal in het teken van theater en is de internationale, grotere variant van het Nederlands Theater Festival.

Tijdens het Amsterdam Fringe Festival wordt er een gevarieerd programma gepresenteerd met kunstenaars uit diverse landen en milieus. Het festival is voor en door eigenzinnige mensen en is een vrij platform voor jong talent, uitvinders, en creatievelingen.

Lees meer over dit bijzondere evenement! 

12 t/m 22 september 2019: West Beach Filmfestival

Tijdens de 16e editie van het West Beach Filmfestival bekijk je de leukste films bij de openluchtbioscoop aan de Sloterplas. Het festival vertoont diverse nationale en internationale films. Het festival is gratis te bezoeken. Vol is vol, dus wees er snel bij!

Lees hier meer over het West Beach Filmfestival.

Parkeren bij het Museum in Amsterdam

In het Centrum van Amsterdam parkeren hoeft niet duur te zijn. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je namelijk al voor € 45 per dag (vanaf uur parkeren). Zo bezoek je zorgeloos de leukste festivals in Amsterdam.