fbpx

Naar deze festivals kun je deze zomer in Amsterdam

In de zomermaanden zijn er een heleboel leuke festivals gepland in Amsterdam. In dit artikel vind je een overzicht. Parkeren doe je in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt naast het Centraal Station, daardoor is het een perfecte uitvalsbasis. Reserveer jouw parkeerplek online vanaf € 10,- per dag. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.

1 juli t/m 1 juli: Holland Festival

Dit is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Het festival vindt plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline. Geniet van muziek, theater, dans en meer.

22 t/m 25 juni: Zeehavendagen

Tijdens dit festival krijg je een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven. Op het programma staan rondleidingen bij een scheepswerf, staalfabrikant, chocoladefabriek of workshops bij een containerterminal, een rederij en meer.

25 juni: Amsterdam Roots festival

Tijdens het Amsterdam Roots festival vertellen artiesten verhalen over hun ‘roots’ via muziek, circus, dans, theater, gesprekken en spoken word. Bekijk het programma hier.

1 juli: Keti Koti Festival

Op 1 juli is het Keti Koti Festival, we vieren de afschaffing van de slavernij. Van 10.30 – 11.30 uur is er een gezellige en kleurrijke optocht in traditionele kledij. Tussen 14.00 – 15.15 uur is de herdenking bij het Slavernij monument en vanaf 13.00 uur start de viering op het Museumplein.

1 t/m 30 juli: VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

Elk weekend is er een uiteenlopend programma in het Vondelpark met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek. Je vindt de agenda hier.

14 t/m 22 juli: OVER HET IJ FESTIVAL

Het hele jaar door presenteert Het IJ avontuurlijke kunstproducties. Tijdens het festival zie je de stad met nieuwe ogen. Inspireer, verrijk en verwonder jezelf, leer nieuwe plekken, mensen én hun verhalen kennen. Bekijk het festivalprogramma.

8 juli: Vunzige Deuntjes festival

Op 8 juli geniet je van het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos. Op de line-up vind je onder andere Broederliefde, Jonna Fraser en Frenna. Scoor je ticket hier. 

15 juli t/m 6 augustus: kwaku summer festival

Op dit festival in Zuidoost staat de culturele diversiteit en de identiteit van het stadsdeel centraal, met onder anderen een hindoestaanse dag, een molukse dag en een roze zondag. Het Nelson Mandelapark staat vier weekenden lang in het teken van cultuur, muziek, dans, eten en drinken. Bekijk hier het programma.

29 en 30 juli: Milkshake festival

Op het Milkshake Festival staan liefde, respect, tolerantie en vrijheid hoog in het vaandel. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang dat niets moet, alles mag. Meer informatie en tickets vind je hier.

1 t/m 6 augustus: PRIDE AMSTERDAM

Geniet van dit kleurrijke en diverse festival in het hart van Amsterdam. Dit jaar is het thema van Pride #YouAreIncluded. Loop mee tijdens de Pride Walk of geniet van de Canal Parade. Het programma van de Pride vind je hier.

amsterdam-pride-canal-parade

2 t/m 6 augustus: Dekmantel Festival

Na een paar jaar is het Dekmantel Festival terug in het Amsterdamse bos. Één van de mooiste en groenste plekken die er in de hoofdstad te vinden is.

11 t/m 13 augustus: Grachtenfestival Amsterdam

Bezoek diverse optredens van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. De hele stad dient als decor, op meer dan 30 locaties vindt het festival plaats. Kaarten zijn nog verkrijgbaar. 

12 t/m 28 augustus: De Parade

De Parade is een heerlijk rondreizend theaterfestival met kleurrijke tenten, terrassen en restaurants. Geniet van dans-, mimi-, muziek- en theatervoorstellingen. Voor €25,- heb je een pas waarmee je naar alle Parades kan, in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en natuurlijk Amsterdam.

12 en 13 augustus: LOVELAND FESTIVAL

Geniet van dit heerlijke festival in het Sloterpark met artiesten zoals Benny Rodrigues en Dimitri. Kaartjes? Die koop je hier.

12 t/m 27 augustus: PLUK de NACHT

Elf avonden lang geniet je van allerlei verschillende films onder een blinkende sterrenhemel. Meer informatie over dit filmfestival vind je hier. 

19 augustus: SWF Festival

Na 2 jaar keert het SWF Festival terug in het Havenpark in Amsterdam en dat met een heerlijke line-up. Deze bestaat uit artiesten uit eigen land en internationale namen. Check de line-up hier. 

Parkeren bij festivals in Amsterdam

Ga jij een festival bezoeken in Amsterdam? Parkeer in de buurt bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking ligt op een centrale plek, vlak naast het Centraal Station. Als je een dagkaart reserveert, parkeer je al vanaf € 10,- per dag in onze parkeergarage. Heel gemakkelijk, in het centrum van Amsterdam.