fbpx

Wat is er te doen tijdens het Hemelvaartsweekend in Amsterdam?

Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag en zijn we allemaal vrij. In Amsterdam is er een heleboel leuks te doen op deze vrije dag. Wij vertellen je meer. Parkeren doe je bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Rollende keukens

Van 17 t/m 21 mei keren de Rollende Keukens terug naar Amsterdam. Tijdens het foodfestival zijn er meer dan 100 stands, dus voor iedereen wat wils. Je hebt er pizza, soep, smoothies, pannenkoeken, frietjes, burgers en nog veel meer. Tijdens het eten geniet je van live muziek. De Rollende Keukens zijn op Hemelvaartsdag geopend van 13.00 – 23.00 uur.

Tentoonstelling voor volwassen in NEMO – Energy Junkies

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Je kunt Energy Junkies bezoeken in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam, op enkele minuten loopafstand van NEMO.

Parkeren bij Nemo
Kom je met de auto? Parkeer op 5 minuten loopafstand voor het voordeligste tarief van Amsterdam Centrum. Reserveer een dagkaart vanaf € 10,- voor een hele dag parkeren.

TENTOONSTELLING Women in street art

In de tentoonstelling Women in Street Art eert STRAAT de vrouwelijke rolmodellen in de street art scene. Ze hebben vaak een bijzondere weg afgelegd, die bij tijd en wijlen een goede dosis lef vereiste. Door extra aandacht te vestigen op de vrouwelijke kunstenaars in het museum hoopt STRAAT ook toekomstige generaties te inspireren.

sieraad art fair

Sieraad Art Fair op het Westergasterrein is een van de meest gerenommeerde, grootste en internationale sieraad kunstbeurzen van Europa! De kunstenaars en talenten komen van heinde en verre en verkopen hun sieraden zelf aan het publiek. SAF is een must voor iedereen die van mooie dingen houdt. Je geniet er van meer dan 190 designers uit meer dan 45 landen. Voor meer informatie over SAF ga je naar de website voor meer informatie.

artis viert 185 jaar

Artis viert haar 185e verjaardag in mei! Dit doen ze met allerlei speciale activiteiten. Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’ kan er in mei een ticket gekocht worden voor ARTIS-park, waarmee je gratis een bezoekje brengt aan het ARTIS-Micropia en het ARTIS-Groote Museum.

bezoek de world press photo tentoonstelling

De reizende tentoonstelling met prijswinnende foto’s van de grootste en belangrijkste jaarlijkse internationale wedstrijd voor persfotografie komt ieder jaar naar de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam en is te zien van vrijdag 12 mei t/m maandag 3 juli. Kijk voor meer informatie op de website van World Press Photo.

Wielerronde Purmerplein

De Wielerronde Purmerplein, in Amsterdam-Noord,  is een geliefd sportevenement met een lange historie. Niet alleen kunnen bezoekers jong en oud wielertalent aanmoedigen tijdens de races, ook wordt er door bewoners en lokale initiatieven een markt en een gevarieerd programma omheen georganiseerd. Een feest voor en door de buurt.

Parkeren bij Parking Centrum Oosterdok

Kom je met de auto naar Amsterdam? Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.