fbpx

Kinderspeurtochten in het centrum van Amsterdam

Met deze offline wandelspeurtochten leren kinderen spelenderwijs over de geschiedenis van Amsterdam. Leuk voor kinderen én ouders. Het perfecte gezinsuitje tijdens een dagje Amsterdam. 

Kinderspeurtochten van ‘Amsterdam oude stad’

Amsterdam Oude Stad heeft twee kinderspeurtochten voor je uitgestippeld: de Jordaan en de ‘oude stad’. Al wandelend door de stad ontdekken kinderen door middel van puzzels, vragen en opdrachten alles over de geschiedenis van de Jordaan of het oude centrum.

Tijdens de speurtocht krijg je een route, een beschrijving van de stoppunten, opdrachten en foto’s. Je bestelt van tevoren een pakket of haalt deze op de startlocatie op. De wandelingen duren ongeveer 2,5 uur en zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Daarnaast steun je met deze speurtochten een buurtproject en lokale ondernemers.

Route Jordaan
De route loopt vanaf de Noordermarkt, langs de Westermarkt en via de Lindengracht weer terug naar de Noordermarkt. De wandeling komt o.a. langs het Anne Frankhuis, de Westerkerk en het Oud Hollandsch snoepwinkeltje.

Startlocatie: Brouwersgracht
Kijk voor meer informatie over deze speurtocht op de website van Amsterdam Oude Stad

Route Oude Stad
De route begint op de Nieuwmarkt en gaat via de Zeedijk naar de Dam. Onderweg kom je o.a. langs oude stadspoorten, het Paleis op de Dam en de boeddhistische tempel in Chintatown.

Startlocatie: Warmoesstraat
Kijk voor meer informatie over deze speurtocht op de website van Amsterdam Oude Stad 

speurtochten van ‘Verhaalavontuur’

Bij Verhaalavontuur volg je de route via een echte schatkaart. Tijdens de speurtocht kijk je naar filmpjes en luister je naar verhalen die je op de schatkaart scant met een telefoon of tablet. Je voert missies uit maar je moet oppassen; de boef ligt altijd op de loer!

Startlocatie: Rokin
Kijk voor meer informatie over deze speurtocht op de website van Verhaalavontuur

GOEDKOOP PARKEREN in het centrum?

Parkeer je auto in het centrum bij Parking Centrum Oosterdok. Onze parking is de goedkoopste parkeergelegenheid in het centrum van Amsterdam. Parkeer zonder reserveren voor een vast laag tarief in hartje Amsterdam. Je betaalt maximaal € 45,- voor 24 uur parkeren. Parking Centrum Oosterdok beschikt over meer dan 1.300 parkeerplekken en heeft 60 elektrische oplaadplekken. Ideaal als je van buiten de stad een een dagje naar Amsterdam wilt komen met het gezin! Reserveer je plek online.