fbpx

Pride 2023 Amsterdam

Van 1 t/m 6 augustus kun je in Amsterdam weer meefeesten met de Pride 2023. Kom je van buiten Amsterdam met de auto naar Pride 2023? Parkeer dan voordelig, vlakbij de grachten en naast de startlocatie van de Canal Parade, bij Parking Centrum Oosterdok. Voor het meest voordelige tarief reserveer je van tevoren een parkeerplek voor € 10 – € 25,-

Pride: het festival

Tijdens Pride Amsterdam wordt er gevierd dat je mag en kan zijn wie je bent. Het maakt niet uit wat je (seksuele) voorkeuren zijn, iedereen is even belangrijk. De LHBTI-community staat tijdens dit evenement in de spotlight en kan hier hun trots laten zien. Het evenement symboliseert tolerantie, vrijheid en acceptatie van LHBTI’ers. Het thema dit jaar is #youareincluded.

Activiteiten tijdens de Gaypride 2023

Het feest duurt in totaal 6 dagen. Tijdens Pride 2023 bezoek je verschillende optredens, feesten, filmfestivals, sportevenementen en andere culturele bezienswaardigheden.

Canal Parade

Het absolute hoogtepunt tijdens deze 6 dagen is toch wel de Canal Parade, de wereldberoemde stoet boten in de grachten van Amsterdam. Tijdens de Canal Parade op zaterdag 5 augustus maken 80 boten een tocht van 6 km door het water. De boten zijn versierd met vlaggen, regenbogen en heel veel juichende mensen. De optocht start om 12.00 uur bij het Oosterdok en eindigt bij het Westerdok.

Pride Streetparties

Van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus 2023 zijn er op allemaal verschillende locaties in de stad Pride straatfeesten. Wat je kunt verwachten? Dat het dak er letterlijk en figuurlijk af gaat! Hier alvast een drietal feesten die je kunt bijwonen: Vrijdag 4 augustus op het Amstelveld Pride van 16:00 – 24:00, zaterdag 5 augustus op de Marnixstraat 246 (Waterkant) van 15:00 – 24:00 en op zondag 6 augustus Closing Party (MainStage) op de Dam van 14:00 – 23:00. Klik hier voor de andere locaties en feesten.

Open Air Cinema

Op woensdag 2 augustus en donderdag 3 augustus staan er 400 stoelen op Mercatorplein in Amsterdam. Iedereen is welkom bij de Roze filmavonden, dus wel handig om op tijd te gaan! Neem je hapje en je drankje mee. De toegang is gratis.

Kijk voor het volledige programma op pride.amsterdam

Parkeren tijdens pride

Parking Centrum Oosterdok ligt op loopafstand van de Amsterdamse grachten, waar je de Canal Parade vindt. Ook de overige feesten in hartje Amsterdam zijn via de Parking Centrum Oosterdok met de voet te bereiken. Je parkeert ook tijdens Pride voordelig de hele dag in de parking voor maximaal € 45. Reserveer je van tevoren, dan ben je goedkoper uit. Een dagkaart reserveren kost € 10 – € 25,-.

Parkeren bij Canal Parade Amsterdam