fbpx

Shoppen in Amsterdam: de leukste winkelstraten

In de leukste winkelstraten van Amsterdam vind je hippe vintage winkeltjes, schattige boetiekjes en internationale ketens. Kom lekker winkelen en parkeer bij Parking Centrum Oosterdok. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten.

Shoppen in Amsterdam

Amsterdam is een echte winkelstad en heeft voor iedereen wat wils. In het centrum van de stad vind je de Nieuwendijk, de oudste winkelstraat van de stad. Hier vind je grote winkelketens zoals de H&M, Zara en Bershka. Er zijn ook genoeg andere winkels waar je fijn kunt shoppen. 

de leukste winkelstraten van Amsterdam

Wanneer je een dagje gaat shoppen in Amsterdam mag je de 9 straatjes zeker niet overslaan. De 9 straatjes liggen midden in de Grachtengordel, je vindt hier prachtige historische gebouwen, restaurants en hotels.

De Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk vormen het hart van de Haarlemmerbuurt. Dit gezellige Amsterdamse winkelgebied is een populaire bestemming onder shoppers die iets unieks zoeken. Zo kun je hier winkelen bij veel trendy boetiekjes en vind je er talloze vintage winkeltjes. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij boetiek Nukuhiva voor fair trade urbanwear van merken zoals People Tree, Wunderwerk en Alchemist: perfect voor de bewuste shopper. 

Het is misschien geen winkelstraat, maar de Bijenkorf mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Het warenhuis heeft vijf verdiepingen vol met cosmetica, sieraden, accessoires, kleding, schoenen, woondecoratie, kantoorartikelen en nog veel meer. Tijdens een dagje shoppen mag je de Bijenkorf niet overslaan. 

bijenkorf amsterdam

parkeren in de binnenstad van Amsterdam

Parkeer je auto voor het shoppen bij Parking Centrum Oosterdok, de goedkoopste parkeergelegenheid in de binnenstad van Amsterdam. In 10 minuten loop je naar de leukste winkels toe. Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je zonder reservering voor maximaal € 45,- per 24 uur.