fbpx

5x de leukste tentoonstellingen Amsterdam | voorjaar 2020

Heb jij binnenkort een dagje Amsterdam op de planning staan? Vergeet niet onze leuke tips te bekijken. Tentoonstellingen die je niet mag missen, voor jong, oud, samen of alleen. Tot snel, in Amsterdam!

#1: Amsterdam Avengers bij Madame Tussauds

Kom jij ook een kijkje nemen bij een van de avontuurlijkste tentoonstellingen van Amsterdam? In Madame Tussauds bekijk je de Avengers. De bekende superhelden uit de Marvel films. Ga op de foto met jouw favoriet, kom erachter wat jouw superkrachten zijn of probeer de hamer van Thor op te tillen! Het is allemaal mogelijk tijdens de tentoonstelling. Wees er snel bij, ze zijn er tot en met 26 mei 2020. Bezoek de website voor tarieven en meer informatie. 

Meer van de Nederlandse helden? Ook Lil Kleine heeft sinds kort zijn eigen beeld gekregen. Maak een selfie met de rapper bij de champagne muur of luister naar zijn beste hits!

#2: NEMO Science Centre: Humania

Sinds de opening door Maxima op 21 november 2019, is tentoonstelling Humania te zien in Science Museum Nemo. De tentoonstelling is voor de jonge onderzoekers, maar ook interessant voor het volwassen publiek. Kom alles te weten over de mens door middel van leuke spellen en tests. Wil jij weten hoe jij er over 20 jaar uitziet of wil je weten hoe lenig jij bent? Geniet van een dagje Nemo met je kinderen of kleinkinderen en geniet samen van een dagje Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

NEMO tentoonstelling

#3: Operatie Nachtwacht bij het Rijksmuseum

In het Rijksmuseum kun je nu live meekijken naar het onderzoek en binnenkort restauratie van de Nachtwacht. Zo kon je eerder de randen zonder lijst zien en leer je over de bijzondere apparatuur waarmee schilderijen worden onderzocht. Er staan al enkele video’s op de website van eerder onderzoek, maar wil je live meekijken met de het restauratieproces? Kom dan snel een dagje naar Amsterdam en ontdek het met eigen ogen.

Voor de tarieven en verdere informatie klik hier.

tentoonstelling rijksmuseum

# 4: Carlos Amorales bij The Factory

Tot 23 mei 2020 is er in het Stedelijk Museum Amsterdam een tentoonstelling van Carlos Amorales te zien. Sinds 1990 is hij een van de belangrijkste kunstenaars in Mexico. Dit is zijn eerste tentoonstelling in Europa, waarbij hij zijn meest recente werk presenteert.

De kunstenaar is ooit begonnen in Amsterdam met zijn carrière als student aan de Gerrit Rietveld Academie en Rijksacademie. In 2004 is de kunstenaar teruggekeerd naar Mexico waar hij zijn eigen studio is begonnen en enorm is gegroeid. Kom zijn bijzondere werk bekijken wat varieert van video tot schilderijen. Kijk op de website voor meer informatie.

# 5: Ons’ Lieve Heer op Solder: Een verborgen schat

Maar 10 minuten lopen vanaf Parking Centrum Oosterdok bevindt zich het museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Een prachtig en zeldzaam grachtenhuis uit de gouden eeuw vol verrassingen. Loop binnen en laat je verwonderen door de historisch ingerichte kamers, smalle gangen en als hoogtepunt een complete kerk op zolder! Een beleving die je niet wilt missen. Meer informatie vind je hier. 

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Een dagje Amsterdam hoeft niet duur te zijn. Reserveer van te voren jouw parkeerplek bij Parking Centrum Oosterdok en parkeer al vanaf 10 per dag. Weet je nog niet precies wanneer je naar Amsterdam komt? Wij zijn altijd de goedkoopste in Amsterdam-centrum, ook als je niet reserveert. Meer weten over onze tarieven? Klik hier.