fbpx

5 toplocaties in Amsterdam die je deze zomer weer kunt bezoeken!

Het leek het even alsof we de zomer van 2020 binnen zouden doorbrengen, maar gelukkig mag er weer steeds meer en zijn de leukste plekken in Amsterdam weer open. Ben jij ook weer leuke dagjes weg aan het plannen? Hieronder onze favoriete locaties en alle informatie over de nodige maatregelen.

1. NEMO Science Museum

NEMO Science Museum, op vijf minuten loopafstand van onze parkeergarage, is weer toegankelijk voor het hele gezin. Experimenteren, proefjes doen, technologische tentoonstellingen: in NEMO Science Museum ontdek je de wondere wereld van de wetenschap. Om iedereen veilig te houden, maak je op elke verdieping je handen goed schoon, houd je 1,5 meter afstand en volg je een specifieke route door het museum. Wetenschappelijk genieten met wat afstand. Voor de meest recente informatie over deze maatregelen, check de website voor je bezoek aan het museum.

2. Rijksmuseum Amsterdam

Werken van Rembrandt, Vermeer, en Caravaggio zijn nu weer te bekijken in het Rijksmuseum! In meer dan 80 galerijen kan je kunst uit de Gouden Eeuw zien.
Er mogen minder mensen tegelijk in het museum, en er zijn routes bepaald zodat er altijd eenrichtingsverkeer is. Ook zijn er specifieke starttijden. Zo kan jij in een veilig en schoon museum de mooiste werken van het land zien!

3. Het DeLaMar Theater

De theaters zijn een lange tijd gesloten geweest, maar je kan bij het DeLaMar eindelijk weer genieten van verschillende soorten shows, denk aan Ronald Goedemondt, Paul de Munnik en Ronnie Flex. Er geldt geen capaciteitsbeperking meer, dat betekent dat er in de grootste zaal in totaal 250 mensen terecht kunnen, mits zij afstand van elkaar kunnen houden. Ook zijn er aangepaste looproutes in het theater. Enjoy the show!

4. De Amsterdamse dierentuin Artis

Je kan weer naar de prachtige dieren bij Artis gaan kijken, de oudste dierentuin van Nederland! Speciaal deze zomer lanceert Artis de Avondwandeling, waarbij bezoekers met een app door het park navigeren. Het is belangrijk om een starttijd te reserveren, zodat er geen lange rijen ontstaan. Er zijn speciale in- en uitgangen gemaakt op drukke plekken en verder moet iedereen het standaard RIVM beleid volgen. Vergeet niet naar het baby-olifantje te gaan kijken!

5. Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds

Ontmoet je favoriete celebrities, artiesten en superhelden bij Madame Tussauds, gelegen op de Dam in Amsterdam. Er zijn diverse maatregelen getroffen om jou van de beelden te kunnen laten genieten. Je kan tickets uitsluitend online kopen, moet ook in wachtrijen 1,5 meter afstand houden, en natuurlijk blijf je thuis als je je niet lekker voelt. Op deze manier kan iedereen nog steeds een geweldig uitje ervaren.

Goedkoop parkeren in het centrum van Amsterdam

Bij Parking Centrum Oosterdok parkeer je voordelig in de buurt van deze Amsterdamse toplocaties. Een dagkaart reserveren is de goedkoopste optie. Je parkeert vanaf € 10,- per dag, op loopafstand van populaire locaties en activiteiten. Bekijk hier onze parkeertarieven of reserveer direct een parkeerplek.