fbpx

3 restauranttips voor de feestdagen in Amsterdam

Ga met de hele familie lekker uit eten tijdens de feestdagen! Geen gedoe met vaat, iedereen aan tafel krijgen of over wie er wat kookt voor het feestmaal. Wij hebben een paar van de beste restaurants in het centrum van Amsterdam uitgezocht, zodat jij zorgeloos kunt genieten van het kerstmaal.

Culinaire hoogstandjes aan de Amstel

Uitkijken over het prachtige centrum van Amsterdam, terwijl je geniet van een zorgvuldig samengestelde maaltijd? Het in 2013 met een tweede Michelin-ster bekroonde restaurant Bord’eau is hier de perfecte eetgelegenheid voor. Chef kok Richard van Oostenbrugge bracht in dit restaurant de meest verfijnde smaken van de Franse keuken samen en creëerde een menu van hoge kwaliteit.

Benieuwd? Bekijk hier het menu van Bord’eau.

Eigentijds eten bij Vermeer in Amsterdam Centrum

In restaurant Vermeer krijg je de meest creatieve en verrassende creaties van Britse chef Chris Nailor voorgeschoteld. De nuchtere kok gebruikt iedere dag lokale en verse ingrediënten om de dinertafel om te toveren tot een waar luilekkerland voor iedere gast. Sommelier Simon Veldman zoekt bij ieder gerecht de beste wijn uit voor een complete smaakervaring.

Klik hier om te reserveren bij Vermeer.

Eten in een voormalige persruimte bij Pressroom

In het voormalige pand van de Amsterdamse krant De Tijd kun je tegenwoordig heerlijk dineren bij restaurant Pressroom. Geïnspireerd door smaken van over de hele wereld heeft het restaurant een unieke kaart samengesteld die lokale ingrediënten incorporeert. Hierdoor kun je vele traditionele gerechten bestellen met een modern tintje. Probeer bijvoorbeeld eens de Beemster varkenslende. In de feeststemming? Dan kun je hier ook nog een lekkere cocktail drinken!

Bekijk hier de kaart van Pressroom.

Met een volle buik snel weer op weg door Parking Centrum Oosterdok

De parkeergarage van Parking Centrum Oosterdok bevindt zich vlak naast Amsterdam Centraal. Parkeer dus voordelig én op loopafstand van een van deze met Michelin-sterren bekroonde restaurants en geniet van een lekker avondje uit.